De Enschede Marathon combineert ervaring uit het verleden met de kennis van de toekomst!

Een snel parcours en alle faciliteiten die je je maar kunt wensen

Een geweldige wedstrijd lopen? Dat kan in Enschede. Maar er kan veel meer! Jezelf verrassen, jezelf overtreffen, iedere keer weer. Het parcours is snel, de verzorging optimaal, en door het jaar heen word je voorzien van de laatste informatie over hardlopen. Dus wil je jezelf verbeteren? Kom dan naar Enschede!

Of je nu wedstrijdloper bent of recreant, als loper wil je jezelf iedere keer verbeteren. Je traint er hard voor en dat doe je niet voor niets. In Enschede begrijpen we dat. Daarom is het parcours razendsnel, de verzorging perfect geregeld en de sfeer geweldig. In Enschede sta jij als loper centraal en dat merk je.

De Enschede Marathon is een professioneel georganiseerde stadsmarathon in een aantrekkelijke omgeving. Niet massaal, wel overzichtelijk, zodat je ontspannen kunt starten. Je ervaart Twentse gastvrijheid, je geniet van de uitstekende faciliteiten en de relaxte sfeer. Niets staat een geweldige tijd in de weg!

Wist je dat de Enschede Marathon in 1947 de allereerste marathon was van Nederland en de tweede van Europa? Als loper maak je dus deel uit van een geweldige loopgeschiedenis. En al die ervaring merk je! De organisatie staat als een huis en als loper voel je je op handen gedragen.

De Enschede Marathon is door de jaren heen een instituut geworden dat jou kan helpen om jezelf te verbeteren. Door nauw samen te werken met hightech partners uit de Twentse regio voorziet de Enschede Marathon jou van slim advies en de laatste ontwikkelingen op het gebied van betere voeding, moderne materialen, vernieuwende trainingsschema’s en de koppeling met futuristische technieken. Op die manier presteer je beter, herstel je sneller en haal je nog meer plezier en voldoening uit het lopen.

Enschede Marathon organiseert jaarlijks congressen  (in februari en april) samen met de Universiteit Twente en Roessingh Research & Development. Diverse wetenschappers (ook van andere universiteiten uit het land) vertellen over hun onderzoeken. De onderwerpen zijn zo gekozen dat je – of je nu 5 of 42 kilometer loopt – op zondag 24 april 2022 perfect voorbereid aan de start staat. Blessurepreventie, mentale voorbereiding, tapering-off, bioritmiek, het komt allemaal aan de orde. Kijk hier voor meer informatie.

Al meer dan 25 jaar zijn de clinics van de Enschede Marathon een begrip in Twente. Het is dan ook een ijzersterke combinatie: de sportieve uitdaging van de 10km, halve marathon of hele marathon, en een gezamenlijke voorbereiding onder deskundige leiding van ervaren trainers en topatleten zoals Ingrid Prigge en Marti ten Kate. Kijk hier voor meer informatie.