Jarenlange ervaring gecombineerd met kennis van de toekomst

Het parcours is snel, de faciliteiten top geregeld en de organisatie professioneel. In Enschede haal je het beste uit jezelf.

Verbeter jezelf
Of je nu wedstrijdloper bent of recreant: als loper wil je jezelf altijd verbeteren, iedere keer weer. Je traint er hard voor en dat doe je niet voor niets. In Enschede begrijpen we dat. Daarom is het parcours razendsnel, de verzorging perfect geregeld en de sfeer geweldig. In Enschede sta jij als loper centraal en dat merk je.

Overzichtelijk en ontspannen
Enschede Marathon is een professioneel georganiseerde stadsmarathon in een aantrekkelijke omgeving. Niet massaal, wel overzichtelijk, zodat je ontspannen kunt starten. Je ervaart Twentse gastvrijheid, je geniet van de uitstekende faciliteiten en de relaxte sfeer. Niets staat een geweldige tijd in de weg!

Maak deel uit van de geschiedenis
Wist je dat de Enschede Marathon in 1947 de allereerste marathon van Nederland én West-Europa was? Als loper maak je dus deel uit van een geweldige loopgeschiedenis. En al die ervaring merk je! De organisatie staat als een huis en als loper voel je je op handen gedragen.

Doe kennis op
Enschede Marathon is door de jaren heen een instituut geworden dat jou kan helpen om jezelf te verbeteren. Door nauwe samenwerking met hightech partners uit de regio Twente krijg je slim advies. Je leert meer over de laatste ontwikkelingen op het gebied van betere voeding, moderne materialen, vernieuwende trainingsschema’s en de koppeling met innovatieve technieken. Op die manier presteer je beter, herstel je sneller en haal je nóg meer plezier en voldoening uit het lopen.

Bezoek onze colleges
Enschede Marathon organiseert jaarlijks colleges (in april) samen met Universiteit Twente en Roessingh Research & Development. Diverse wetenschappers (ook van andere universiteiten uit het land) vertellen over hun onderzoeken. De onderwerpen zijn zo gekozen dat je – of je nu 5 of 42 kilometer loopt – op zondag 21 april 2024 perfect voorbereid aan de start staat. Blessurepreventie, mentale voorbereiding, tapering-off, bioritmiek; het komt allemaal aan de orde. Kijk hier voor meer informatie.

Clinics
Om jou zo goed mogelijk aan de start te laten verschijnen organiseert Enschede Marathon ook clinics en duurlopen. In samenwerking met hardloopschool Let’s Run zijn er clinics speciaal voor beginnende hardlopers of voor hardlopers die de draad weer willen oppakken na een blessure of zwangerschap. Naast de wekelijkse groepslessen doe je 2 trainingen per week zelf. Je krijgt hiervoor een oefenschema en het lesprogramma duurt 12 weken. Kijk hier voor meer informatie.

Duurlopen
Ook bieden we verschillende duurlopen aan waar je je voor kan inschrijven. De aanzet is informeel, onder het motto: “Ik ga lopen en wie mee wil, haakt aan”. Kijk hier voor meer informatie.

Tips & tricks van Ingrid Prigge
Hardlopen kan geweldig helpen bij het verbeteren van je conditie, maar dit moet je wel op de juiste manier aanpakken. Onze trainster Ingrid Prigge heeft speciaal voor jou een aantal tips & tricks samengesteld, zodat jij het beste uit jezelf en het hardlopen kunt halen. Kijk hier voor alle tips!