College: Get Ready!

Please note that the lecture is in Dutch only

Op woensdag 17 april begint het Enschede Marathon weekend met een boeiend college, in samenwerking met de Universiteit Twente en Roessingh R&D . Jaarlijks delen we op deze wijze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis uit de wetenschap.

Ook dit jaar vindt het college Get Ready! weer plaats. Leer van topsprekers over hoe je je prestaties als loper kunt verbeteren, zelfs kort voor de wedstrijd. We helpen jouw doelen te bereiken, ongeacht de afstand die je loopt, of dat nu 5 of 42 kilometer is. Ontdek hoe wetenschap wordt toegepast in de sport door triatleet en onderzoeker Bouke Scheltinga. Hij deelt inzichten over trainingsbelasting en hoe data van smartwatches en hardloop apps jouw prestaties kunnen verbeteren. Michel Boeting, bestuurslid van Enschede Marathon en manager van internationale atleten, geeft een kijkje achter de schermen van de internationale atletiek en belicht het topveld van de marathon. Daarnaast deelt hij graag de laatste tips die hij ook altijd aan zijn atleten meegeeft, waaronder essentiële strategieën voor een succesvolle race zoals bijvoorbeeld het handhaven van een optimaal tempo tijdens de wedstrijd. Als kers op de taart zal sportpsycholoog Britt de Kroon van Pro-F je meenemen in de intrigerende wereld van mentale factoren die voor en tijdens een wedstrijd kunnen worden aangesproken. Ontdek hoe je jezelf vóór de wedstrijd kunt voorbereiden en welke tactieken je kunt inzetten om gemotiveerd te blijven en jouw prestatiedoelen te verwezenlijken.

Gratis aanmelden
Meld je nu via HIER aan voor het college!

Programma

19:00 – 19:20 uur: Ontvangst met koffie/thee en diverse demonstraties
19:20 -19:30 uur: Welkomstwoord
19:30 – 19:50 uur: Bouke Scheltinga
19:50 – 20:10 uur: Michel Boeting
20:10 – 20:30 uur: Britt de Kroon
20:30 – 20:35 uur: Slotwoord
20:35 uur: Koffie / thee en drankje na afloop (aangeboden door Universiteit Twente)

Locatie

Het college zal plaatsvinden in zaal Waaier-2 in gebouw De Waaier (gebouw 12) op de Universiteit Twente. Auto’s kunnen geparkeerd worden op P2 of P3. 

Bekijk via hier de routebeschrijving naar de UT. 

<