College: Get Ready!

Please note that the lecture is in Dutch only

Op woensdag 12 april trappen we in samenwerking met Universiteit Twente en Roessingh R&D het marathonweekend af met een interessant en leerzaam college. Jaarlijks delen we op deze wijze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis uit de wetenschap.

Ook dit jaar vindt het college Get Ready! weer plaats. Zo helpen wij je jouw doelen te bereiken. Welke afstand je ook loopt, of dat nu 5 of 42 kilometer is, bezoek onze colleges en sta nóg beter voorbereid aan de start!

Luister naar een aantal topsprekers over onderwerpen waar jij als loper je prestatie mee kunt verbeteren. Zelfs kort voor je wedstrijd kun jij er nog je voordeel mee doen. Aan de orde komen onder andere tips & tricks van Michel Butter. Hij is met zijn tijd van 2:09.58 één van de snelste Nederlandse marathonlopers aller tijden. Hij weet dus als geen ander hoe jij jouw doel kan bereiken! De training zit erop en nu ga je toeleven naar jouw race. Michel zal je helpen om helemaal ready aan de start te verschijnen en vertellen hoe je optimaal kunt presteren tijdens de race zelf.

Zet woensdag 12 april in je agenda en geniet van jouw vooruitgang!

Gratis aanmelden
Meld je nu via HIER aan voor het college!

Programma

18:45 – Ontvangst met koffie/thee
19:15 – Interview met Sandra Melief (directeur stichting Marathon Enschede)
19:30 – Jasper Reenalda van Roessingh R&D en de Universiteit Twente: “Belasting en belastbaarheid bij hardlopen”

In deze presentatie zal worden ingegaan op het onderzoek dat op de UT en bij Roessingh R&D wordt gedaan naar hoe je belasting en belastbaarheid bij hardlopen kunt meten met behulp van sensortechnologie om prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen.

19:50 – Michel Butter: professioneel atleet 

Michel Butter is met zijn tijd van 2.09.58 één van de snelste Nederlandse marathonlopers aller tijden. In deze presentatie zal Michel uitweiden over zijn ervaringen als lange afstandloper en tips & tricks delen om tactisch een marathon uit te lopen. 

20:10 – Thomas Waanders van TalentNed: “Hoe kan data worden gebruikt om prestaties te verbeteren?”

Binnen de sportprogramma’s van TalentNed wordt veel data verzameld. In deze presentatie zal worden ingegaan op hoe deze data gebruikt wordt om trainingen te evalueren en belasting te optimaliseren om op de lange termijn tot betere prestaties te komen.  

20:30 – Slotwoord 
20:35 – Afsluitend drankje (aangeboden door Universiteit Twente) en netwerk gelegenheid 

Locatie

Het college zal plaatsvinden in zaal Waaier-2 in gebouw De Waaier (gebouw 12) op de Universiteit Twente. Auto’s kunnen geparkeerd worden op P2 of P3. 

Bekijk via hier de routebeschrijving naar de UT. 

<