Voel de vibes

Ben je net begonnen met hardlopen? Kom je terug van een blessure? Of ga je voor een PR en dus een hele snelle 5 kilometer? Het kan allemaal! De Univé FitRUN van Enschede Marathon is een leuke afstand voor iedereen vanaf 12 jaar. Deze FitRUN leidt je dwars door het centrum van Enschede. Doe je ook mee?

Dit jaar kun je ook rennen tegen kanker bij Enschede Marathon. Alleen of met een team van vrienden of collega's. Je kunt op twee manieren meedoen:
1. Schrijf je in via KWF. Haal voor 21 maart minimaal 500 euro op en KWF beloont je met een gratis startbewijs én het "Ren tegen kanker" shirt.
2. Koop zelf een ticket. Maak een actiepagina en start met geld ophalen. En haal je 500 euro op? Dan krijg jij ook het unieke "Ren tegen kanker" shirt!

Schrijf je hier in

Schrijf je in!

Wij zien je graag op 13 april aan de start staan van de Univé FitRUN. Schrijf je daarom vandaag nog in!

Inschrijven Nederland

Inschrijven buiten Nederland

Inschrijven groepen

Wat is inbegrepen bij je inschrijving?
– Startnummer met geïntegreerde tijdsregistratie
– Medaille
– Je uitslag op onze website
– Oorkonde (download)
– Verkeersvrij en officieel gemeten parcours
– Water- en verzorgingsposten (met sportdrank en -voeding) na de finish
– DJ’s langs het parcours
– Mogelijkheid om een kluisje te boeken tegen betaling van €5,-

Cadeaubon
Wil je deze afstand aan iemand cadeau geven? Dat kan! Schrijf eerst deze persoon in met jouw e-mailadres. Jij ontvangt dan de inschrijfbevestiging. Nadat je het cadeau hebt gegeven kunnen wij het e-mailadres aanpassen. Stuur hiervoor dan een mailtje naar [email protected]. Daarna kan de ontvanger van jouw cadeau alle benodigde informatie op zijn/haar eigen e-mailadres ontvangen ter voorbereiding van de grote dag op 13 april 2025!

Download HIER de cadeaubon en personaliseer de bon zoals jij dat wilt!

Sta goed voorbereid aan de start
Wil je tips & tricks van professionele trainers of heb je een stok achter de deur nodig, doe dan mee aan de Duurlopen.

Startvakken

Startvak Grijs

De startvakken bevinden zich op de Mooienhof aan het begin van de Boulevard. We hebben een speciaal Univé 5 km verzamelvak gemaakt op de Kuipersdijk. Vanuit de richting van het van Heekplein zie je het verzamelvak met een grote boog gekenmerkt. Loop uiterlijk 10 minuten voor de start in dit verzamelvak.

LET OP: om 10.00 uur starten eerst duizenden hele- en halve marathonlopers. Je start als deelnemer van de Univé FitRUN 5 km hier direct achteraan. Het verzamelvak wordt ROND 10.05 uur aan de voorzijde opengezet om een soepele doorstroom direct naar de startvakken op de Mooienhof te realiseren. Volg de aanwijzingen op van onze vrijwilligers!

Kosten deelname Univé FitRUN 5 km
Let op: bij inschrijving tot en met 20 maart ontvang je een startnummer met voornaam en kun je het jubileumshirt en BibBits bijbestellen. Tevens word je op basis van tijd in het juiste startvak ingedeeld. Bij inschrijving na 20 maart komen deze opties te vervallen.

– Voorinschrijving (prijs is inclusief 20% korting) t/m 9 mei 2024: €7,50 (beperkte oplage beschikbaar)
– Voorinschrijving t/m 1 januari 2025: € 9,00
– Voorinschrijving 2 januari t/m 20 maart 2025: € 10,00
– Voorinschrijving 21 maart t/m 11 april 2025: € 10,00 (zonder naam op startnummer)
– Na-inschrijving in het marathonweekend: € 11,00 (zonder naam op startnummer)

Zoom in op het kaartje door dubbel te klikken op je linker muisknop

Zoom uit op het kaartje door dubbel te klikken op je rechter muisknop 

Klaar voor jouw vooruitgang? Schrijf je in

Aanvullende informatie

Zondag 13 april 2025

Starttijd Univé FitRUN 5 km
10.15 uur

Start- en finishlocatie
Boulevard 1945

Mannen (Minimale leeftijd 12 jaar)
Vrouwen (Minimale leeftijd 12 jaar)

De limiet voor het afleggen van de 5 km Univé FitRUN is 45 minuten. Indien er niet binnen de gestelde limiet wordt gelopen wordt de uitslag niet opgenomen in uitslagen.nl

Startvak Grijs

De startvakken bevinden zich op de Mooienhof aan het begin van de Boulevard. Vanwege het hoog aantal deelnemers van de hele en halve marathon hebben we een speciaal Unive 5 km verzamelvak gemaakt op de Kuipersdijk. Vanuit de richting van het van Heekplein zie je het verzamelvak met een grote boog gekenmerkt. Loop uiterlijk 10 minuten voor de start in dit verzamelvak.

LET OP: om 10.00 uur starten eerst duizenden hele- en halve marathonlopers. Je start als deelnemer van de Univé FitRUN 5 km hier direct achteraan. Het verzamelvak wordt ROND 10.05 uur aan de voorzijde opengezet om een soepele doorstroom direct naar de startvakken op de Mooienhof te realiseren. Volg de aanwijzingen op van onze vrijwilligers!

GPX- bestand nodig voor Univé FitRUN 5km? Download het hier.

Het parcours is officieel gemeten en volgens de richtlijnen van Atletiekunie gecertificeerd.