Lopers en toeschouwers komen bij elkaar!

Dit jaar zullen de deelnemers weer starten op het H.J van Heekplein. Een groot plein in hartje Enschede, de plaats om de marathon op jouw manier te beleven. Je kunt een kijken nemen bij de start of de deelnemers toejuichen bij hun laatste meters naar de finish. Op en rondom het van Heekplein is er van alles te zien en te beleven. Je kunt een hapje/drankje doen of een kijkje nemen bij de nieuwste gadgets in onze Runnersbeurs. Aan de kleine toppers wordt natuurlijk ook gedacht. In het centrum bevindt zich een kidsdorp voor uitgebreid vertier. Wie weet, misschien loopt daar wel een toekomstige marathonloper rond.

Langs het parcours is er ook genoeg te beleven, want op de andere stukken hebben de lopers de aanmoediging ook hard nodig. Kom kijken langs de fietssnelweg, in de wijk of in het gezellige Lonneker. Op al deze plaatsen is er genoeg te zien en te beleven. Zo zijn er op veel verschillende plaatsen muziekpunten. Muziek zorgt voor veel gezelligheid, maar zelf extra sfeer meebrengen is natuurlijk nog veel leuker. Moedig je vriend, vriendin, kennis of misschien wel een vreemde aan op de stukken waar het extra hard nodig is.

Wat wel van belang is, is dat het NIET toegestaan is om mee te fietsen op het parcours zelf. Dit om de veiligheid van onze renners te waarborgen en drukte te vermijden. We zullen hier streng op handhaven!

Er volgt op deze pagina nog een plattegrond van het H.J. van Heekplein.