Professioneel hardloopadvies

Ben je al hard aan het trainen? Tijdens dit trainingsproces kan je tegen moeilijkheden aanlopen. Enschede Marathon, Pro-F Professionele Fysiotherapie en Topvorm Twente hebben de handen ineen geslagen om je te begeleiden in jouw hardloopavontuur. Door de krachten te bundelen ondersteunen we gezamenlijk hardlopers bij het verwezenlijken van hun doelen door middel van een geïntegreerde aanpak, waarin blessurepreventie, blessure behandeling en prestatieverbetering centrale elementen vormen. De gezamenlijke missie is om lopers gedurende het hele jaar op een gezonde en verantwoorde wijze te faciliteren op het gebied van lopen, gezondheid en voeding.

Om je te begeleiden naar de eindstreep op 13 april bieden Pro-F en Topvorm Twente verschillende diensten aan om alles uit jouw persoonlijke hardloopprestatie te halen:

  • Gratis screening bij blessure of hardloopadvies
  • Loopschema’s
  • Afspraak bij klachten
  • Testen fysieke voorwaarden

Vraag hier je gratis screening aan bij Pro-F of Topvorm Twente!

Herken de signalen
In het boeiende avontuur van hardlopen kunnen pijntjes, kramp, vermoeidheid en stijve spieren zich aandienen. Dit zijn stuk voor stuk signalen van mogelijke (beginnende) blessures waar je niet op zit te wachten. Vaak verdwijnen deze klachten met een beetje rust na enkele dagen, maar als ze aanhouden of zelfs verergeren, is het verstandig advies in te winnen. Daarom bieden Pro-F en Topvorm Twente een gratis screening bij blessure of voor hardloopadvies. 

Achterhaal de oorzaak voor optimaal hardloopcomfort
Het is essentieel om de oorzaak van jouw klachten te achterhalen en de omstandigheden aan te passen. Klachten kunnen voortkomen uit interne oorzaken, zoals beperkingen in het bewegingsapparaat in de enkel, knie, heup of rug, of externe factoren, zoals schoeisel, ondergrond, of de opbouw van je training. In het hardloopconsult kom jij erachter hoe een kleine aanpassing soms al grote gevolgen heeft op je hardloopcomfort. Bij Pro-F en Topvorm Twente word je begeleid in het voorkomen en behandelen van hardloopblessures. Hun behandelingen worden uitgevoerd door een team van specialisten op het gebied van hardlopen. Op deze manier kan je niet alleen erge blessure voortijdig voorkomen, maar kan je ook het beste uit jezelf halen met persoonlijk hardloopadvies.

Ga naar de website van Pro-F of Topvorm Twente