Vacatures

Welke rol is jou op het lijf geschreven?

Gedurende het hele jaar is een grote groep enthousiaste vrijwilligers bezig met de organisatie van Enschede Marathon; hét internationale topsportevenement dat jaarlijks op de derde zondag van april plaatsvindt. Op de dag zelf zetten 950 (!) vrijwilligers zich in om alles op rolletjes te laten lopen. De dag staat of valt met de hulp van onze vrijwilligers!

Evenementen verkeersregelaar
Als evenementen verkeersregelaar ben je verantwoordelijk voor de veiligheid op het parcours. Op de aangegeven tijden moet het parcours volledig vrij zijn van verkeer en dienen de deelnemers veilig het parcours af te kunnen leggen. Een serieuze en verantwoordelijke taak. De functie vereist dan ook een korte (online) cursus van ongeveer 30 minuten voorafgaand aan het evenement. Daarna heb je een certificaat op zak dat een jaar geldig is en ook voor andere evenementen ingezet kan worden! Als evenementen verkeersregelaar dien je minimaal 16 jaar te zijn.

Medewerker verzorgingspost
Een goede verzorging van onze deelnemers onderweg is erg belangrijk. Op elke 2,5 km van het parcours hebben wij dan ook een verzorgingspost. Bij deze posten worden de deelnemers voorzien van water en/of sportdrank en sponzen. Samen met een team van andere vrijwilligers ben je verantwoordelijk voor het klaarmaken en uitgeven van de drank of sponzen. Na afloop van het evenement ruim je met elkaar de verzorgingspost weer op. En weet je wat nou zo leuk is? Je ziet alle deelnemers voorbij komen!

Medewerker op- en afbouw
Natuurlijk is er altijd genoeg op en af te bouwen. Denk aan de runnersbeurs bij Saxion of het start- en finishgebied. Op deze plekken moeten bijvoorbeeld spandoeken opgehangen worden, moet er bewegwijzering geplaatst worden en moet het inschrijfbureau ingericht worden. Heb jij zaterdag of zondag een paar uurtjes tijd? We kunnen alle hulp goed gebruiken!

Medewerker inschrijfbureau
Alle deelnemers halen op zaterdag en zondag hun startnummer op maar ook hun bestelde extra’s (zoals running shirts, BibBits en sokken) op. Op het inschrijfbureau bij Saxion zijn tientallen vrijwilligers actief om dit proces gladjes te laten verlopen. We hebben altijd veel hulp nodig! Trommel een vriend(in) of de buurman/vrouw op en kom samen helpen.

Medewerker start/finish
Als medewerker in het start- en finishgebied kun je ingezet worden om alle deelnemers naar het juiste startvak te begeleiden. Of misschien wil je wel helpen met het uitreiken van de medailles, sportdrank, het water en fruit. Ook is er altijd hulp is nodig bij de garderobe waar deelnemers hun sporttas achter kunnen laten. Maak er samen met de deelnemers een feestje van en kom helpen!

Vrijwilligers van Enschede Marathon

Enschede Marathon is trots op haar 950(!) vrijwilligers die voor, tijdens, en na dit topsport evenement paraat staan om de marathon voor alle deelnemers en bezoekers tot een onvergetelijke ervaring te maken. Zonder de solidariteit van onze vrijwilligers zou een topsportevenement met de omvang van Enschede Marathon niet kunnen bestaan.

Enschede Marathon gelooft in directe verbinding en open contact met haar vrijwilligers. Wij willen er voor zorgen dat elke vrijwilliger zich gezien en gehoord voelt, en een fantastische ervaring overhoudt aan het werk voor dit evenement.

Schrijf je via hier in voor onze nieuwsbrief zodat wij jou op de hoogte kunnen houden van het laatste nieuws en leuke weetjes omtrent jouw tijd als vrijwilliger van Enschede Marathon!

Faciliteiten & Services voor onze vrijwilligers

Tijdens het evenement op 21 april 2024 biedt Enschede Marathon een fantastische ervaring, verschillende faciliteiten en services, namelijk:

1. Een vrijwilligerstent waar de gehele dag gratis koffie en thee beschikbaar is

2. Een Enschede Marathon vrijwilligersshirt

3. Een lunchpakket aangeboden door Huuskes

4. Een uitnodiging voor de vrijwilligers bedankavond in de week na het evenement.

Na afloop van het evenement zal er uiteraard met elkaar geproost worden op een fijne samenwerking!

Ervaringsverhalen / Leerpunten

Enschede Marathon is ontzettend benieuwd naar jouw unieke ervaring als vrijwilliger bij ons evenement. Beschrijf jouw hoogtepunt/gekke ervaring/inzicht en laat jouw vrijwilligersverhaal achter! Wie weet wordt jouw verhaal gepubliceerd op onze website of in ons Enschede Marathon magazine.

Enschede Marathon streeft naar constante verbetering van het evenement. Mochten er jou, als vrijwilliger, zaken zijn opgevallen die verbetering behoeven, schroom dan niet om dit leerpunt achter te laten.

Laat je stem horen en laat jouw ervaringsverhaal/leerpunt achter via ons contactformulier!

Word ook vrijwilliger!

Ben je nog geen vrijwilliger maar wil je dat wel worden? Dan kun je je gegevens achterlaten via onderstaand contactformulier. Vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

CONTACTFORMULIER VRIJWILLIGERS

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ben je al vrijwilliger en wil jij de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in via onderstaande link!

inschrijfformulier nieuwsbrief VRIJWILLIGERS