Vacatures

Welke rol is jou op het lijf geschreven?

Gedurende het hele jaar is een grote groep enthousiaste vrijwilligers bezig met de organisatie van Enschede Marathon; hét internationale topsportevenement dat jaarlijks op de derde zondag van april plaatsvindt. Op de dag zelf zetten 950 (!) vrijwilligers zich in om alles op rolletjes te laten lopen. De dag staat of valt met de hulp van onze vrijwilligers!

Word ook onderdeel van ons team en werk mee aan dit geweldige evenement. Voor je inzet krijg je een:

– Fantastische ervaring!
– Samen met leuke collega’s helpen een fantastisch evenement neer te zetten.
– Vrijwilligers-shirt van Enschede Marathon.
– Lunchpakket en gratis koffie/thee op de dag van het evenement.
– Uitnodiging voor de vrijwilligers-bedank-avond in de week na het evenement.

Stagiair(e) Enschede Marathon bureau
Loop jij hard voor de Enschede Marathon? Per 1 februari 2023 is er plaats voor een stagiaire. Ben jij iemand die weet hoe je content creëert en heb jij verstand van marketing? Dan is een stage bij Enschede Marathon wat voor jou! Je wordt betrokken bij diverse onderdelen en krijgt daarbij ook eigen verantwoordelijkheden. Een stagiaire is bij ons een collega. Je komt te werken in een leuk team inclusief kantoorhond Maus! Stichting Marathon Enschede kent een fijne werksfeer, gebaseerd op openheid, creativiteit, dynamiek, collegialiteit en met de focus op het neerzetten van een fantastische editie op 16 april 2023.

Sectorhoofd verzorgings- en waterposten
Langs het parcours zijn de verzorgings- en waterposten erg belangrijk. Als sectorhoofd heb je de volgende taken:
• Voorraadbeheer materialen verzorgingsposten.
• Contactpersoon postleiders (veelal via de email).
• Instrueren postleiders (middels een bestaand draaiboek).
• Inwerken nieuwe postleiders.
• Coördineren inpakken materialen in rolcontainers voor de verzorgingsposten.
• Zorgdragen voor uitrijden materialen op de route.
• Managen waterleveranciers (particuliere woningen).
• Coördineren inladen vrachtwagen t.b.v. uitrijden materialen.
• Coördineren van het retour halen alle materialen langs de route (na laatste loper).
• Coördineren uitladen vrachtwagen met retourmaterialen.
• Acuut oplossen van allerhande voorkomende uitdagingen gedurende marathonweekend m.b.t. verzorgingsposten.

Magazijnmeester
Voor ons magazijn zijn wij opzoek naar een magazijnmeester. De volgende taken horen hierbij:
• Bewaken/coördineren inkomende en uitgaande goederen magazijn voor, tijdens en paar dagen na marathonweekend.
• Verzamelen orderlijsten goederen andere sectoren, in samenspraak met kantoor artikelen bestellen/inkopen.
• Zorgdragen goed voorraadbeheer: overzicht houden materialen.
• Onderhoud materialen indien nodig.
• Ondersteunen sectorhoofd verzorging bij materialen inpakken/inladen.
• Lunchpakketten ontvangst/uitgifte.

Chauffeur
Ben jij chauffeur en in het bezit van een tachograafpas? Dan zijn wij opzoek naar jou! Om onze deelnemers onderweg zo goed mogelijk te kunnen verzorgen moeten er diverse materialen weggebracht worden naar verschillende plaatsen langs het parcours. Voor deze transporten zijn we op zoek naar chauffeurs.

Evenementen verkeersregelaar
Als evenementen verkeersregelaar ben je verantwoordelijk voor de veiligheid op het parcours. Op de aangegeven tijden moet het parcours volledig vrij zijn van verkeer en dienen de deelnemers veilig het parcours af te kunnen leggen. Een serieuze en verantwoordelijke taak. De functie vereist dan ook een korte (online) cursus van ongeveer 30 minuten voorafgaand aan het evenement. Daarna heb je een certificaat op zak dat een jaar geldig is en ook voor andere evenementen ingezet kan worden! Als evenementen verkeersregelaar dien je minimaal 16 jaar te zijn.

Medewerker verzorgingspost
Een goede verzorging van onze deelnemers onderweg is erg belangrijk. Op elke 2,5 km van het parcours hebben wij dan ook een verzorgingspost. Bij deze posten worden de deelnemers voorzien van water en/of sportdrank en sponzen. Samen met een team van andere vrijwilligers ben je verantwoordelijk voor het klaarmaken en uitgeven van de drank of sponzen. Na afloop van het evenement ruim je met elkaar de verzorgingspost weer op. En weet je wat nou zo leuk is? Je ziet alle deelnemers voorbij komen!

Medewerker op- en afbouw
Natuurlijk is er altijd genoeg op en af te bouwen. Denk aan de runnersbeurs bij Saxion of het start- en finishgebied. Op deze plekken moeten bijvoorbeeld spandoeken opgehangen worden, moet er bewegwijzering geplaatst worden en moet het inschrijfbureau ingericht worden. Heb jij zaterdag of zondag een paar uurtjes tijd? We kunnen alle hulp goed gebruiken!

Medewerker inschrijfbureau
Alle deelnemers halen op zaterdag en zondag hun startnummer op maar ook hun bestelde extra’s (zoals running shirts, BibBits en sokken) op. Op het inschrijfbureau bij Saxion zijn tientallen vrijwilligers actief om dit proces gladjes te laten verlopen. We hebben altijd veel hulp nodig! Trommel een vriend(in) of de buurman/vrouw op en kom samen helpen.

Medewerker start/finish
Als medewerker in het start- en finishgebied kun je ingezet worden om alle deelnemers naar het juiste startvak te begeleiden. Of misschien wil je wel helpen met het uitreiken van de medailles, sportdrank, het water en fruit. Ook is er altijd hulp is nodig bij de garderobe waar deelnemers hun sporttas achter kunnen laten. Maak er samen met de deelnemers een feestje van en kom helpen!

Word ook vrijwilliger!

Enschede Marathon is trots op haar 950 vrijwilligers. Het liefst houden we het hele jaar met iedereen persoonlijk contact. Dat lukt natuurlijk niet, hoe graag we dat ook zouden willen. We vinden het wel belangrijk jou te kunnen bereiken en je gedurende het gehele jaar zo goed mogelijk te informeren. Vul daarom hier je contactgegevens in zodat we je af en toe een (sector)bericht of nieuwsbrief kunnen sturen.

Ben je nog geen vrijwilliger maar wil je dat wel worden? Dan kun je hier ook je gegevens achterlaten.

Contactformulier vrijwilligers