Voor onze kleine toppers

Jong geleerd is oud gedaan! Samen met vriendjes, klasgenootjes, broertjes of zusjes een leuke sportieve dag beleven. Daar gaat het om bij de Humankind KidsRUN, die op maar liefst tien verschillende plekken in Enschede plaatsvindt. De afstand is ongeveer 1 km, maar er kan op een aantal locaties ook voor 2 km of zelfs 4 km gekozen worden. Ben je al 12 jaar oud dan mag je zelfs deelnemen aan de Univé FitRUN 5 km. Alle kinderen krijgen een echte 'grote mensen-medaille' waar papa’s en mama’s jaloers op zullen zijn. Ben je tussen de 3 en de 12 jaar, doe dan mee!

Let op: inschrijven kan individueel of als groep (online). Lees verder om te bepalen hoe jij je wil inschrijven!

Jong geleerd is oud gedaan

Je kunt kiezen uit 8 verschillende startlocaties. Er is er vast wel eentje bij jou in de buurt! En wil je óók strijden voor een coole plek op het podium dan kun je ’s middags nóg een keer meedoen aan de KidsRUN in het centrum. Hier worden de eerste drie supersnelle toppertjes gehuldigd op het grote mensen-podium waar ook de winnaars van de marathon hun prijs krijgen. De KidsRUN in het centrum start pas om 15.15 uur, dus er is voldoende tijd om tussendoor nog even te chillen en te herstellen van je ochtendprestatie. Jouw startnummer is dus op de verschillende KidsRUN locaties geldig! Zo kan je ’s ochtends in jouw eigen wijk lopen en ’s middags meedoen aan de KidsRUN in het centrum.

Enschede Marathon organiseert de Humankind KidsRUN in samenwerking met Sportaal.

Meedoen?

Online inschrijven kan t/m 28 maart 2023. Jouw startnummer met naam krijg je thuisgestuurd. Ben je te laat voor de online inschrijving? Geen probleem. Je kunt je ook nog op de dag zelf inschrijven, dus op 16 april. Dit kun je doen bij de speciale kraam op de startlocatie.

Tips
– Zet je telefoonnummer op de achterzijde van het startnummer
– Geef elkaar de ruimte; haal met max 1 persoon je kind op na de finish
– Kinderen uit groep 1 mogen tijdens de KidsRUN begeleid worden door maximaal 1 ouder

Humankind KidsRUN Centrum – 15.15 uur
Speciaal voor de start van de KidsRUN Centrum verzorgt het Fit&Fun Team van Humankind een leuke warming up op het podium. Vanaf 15.00 uur verzamelen kinderen zich voor het podium op het H.J. van Heekplein waar ook de prijsuitreiking is. Na de warming up worden de kinderen hier naar de start begeleid.

Inschrijven

Kosten Humankind KidsRUN
Let op: bij online inschrijving tot en met 24 maart ontvang je een startnummer met voornaam en wordt het startnummer thuisgestuurd. Bij inschrijving na 24 maart komen deze opties te vervallen.

– Voorinschrijving t/m 28 maart 2023: € 2,50
– Inschrijving op startlocatie 16 april: € 3,00 (zonder naam op startnummer)

Inschrijven

Groepsinschrijving

Groepsinschrijving mogelijk van t/m 14 april 2023
online groepsinschrijvingen! Start je met een groep klasgenootjes, vriendjes of sportvriendinnetjes dan kun je dit jaar ook een groepsinschrijving doen.

Let op: een groepsinschrijving is alleen mogelijk voor de Humankind KidsRUN in het centrum (start: H.J. van Heekplein om 15.15 uur). Hoe het verder werkt? Heel eenvoudig!

Groepsinschrijving
– Laat een ouder of begeleider de inschrijving voor jullie groep via onderstaande link voltooien
– Haal zondagmiddag 16 april uiterlijk 30 minuten voor de start alle startnummers in een keer op bij de inschrijfstand op het H.J. van Heekplein
– Zorg dat je om 15.15 uur klaar staat aan de start!
– Geniet na je topprestatie met je groep van een dagje gratis plezier bij een belevingspark
– Vergeet niet een leuke groepsfoto te maken bij het grote fotodoek op het H.J. van Heekplein!

Inschrijven groepen KidsRUN Centrum

Een groep aanmelden op een andere locatie of startnummers toch vooraf ontvangen? Neem contact op met [email protected] voor de mogelijkheden.

 

Kidsdorp

Voor een goede warming up kom je naar het Humankind KidsDORP. Je vindt deze op het H.J. van Heekplein. In het KidsDORP staat een leuke klimwand, zijn er sport- en spelactiviteiten en kun je deelnemen aan een bootcamp onder begeleiding van het Fit & Fun Team van Humankind. Kom je ook?

Klaar voor jouw vooruitgang?

Aanvullende informatie

10:00 uur Roombeek, Prismare
10:00 uur Lonneker, Dorpsplein
10:00 uur Velve-Lindenhof, Miro-terrein
10.00 uur Enschede-West, Spinnerstraat (1 km) voor groep 0,1 en 2
10.20 uur Enschede-West, Spinnerstraat (1 km) voor groep 3,4 en 5
10:30 uur Enschede-Zuid, A.C. TION
10:40 uur Enschede-West, Spinnerstraat (1 km) voor groep 6,7 en 8
11:00 uur Enschede-West, Spinnerstraat (2 km)
11.00 uur Enschede-West, Spinnerstraat (4 km)
11:00 uur Twekkelerveld, Speeltuin ’t Heelal
11:00 uur Glanerbrug, Avanti Wilskracht
15:15 uur Centrum Enschede, H.J. van Heekplein

Deelname Humankind KidsRUN
Let op: bij online inschrijving tot en met 28 maart ontvang je een startnummer met voornaam en wordt het startnummer thuisgestuurd. Bij inschrijving na 28 maart komen deze optie te vervallen.

– Voorinschrijving t/m 28 maart 2023: € 2,50
– Inschrijving op startlocatie 16 april: € 3,00 (zonder naam op startnummer)

Wat is inbegrepen bij alle inschrijvingen?
– Startnummer
– Medaille
– Presentje na de finish

Enschede Marathon draagt Stichting Kans voor een Kind al vele jaren een warm hart toe. Dat uit zich in een jaarlijkse financiële bijdrage, die volledig gebruikt wordt voor het vervullen van wensen van kinderen. Daarnaast wordt het logo van Kans voor een Kind waar mogelijk op diverse uitingen geplaatst om de naamsbekendheid van deze Twentse stichting verder te helpen vergroten.

Stichting Kans voor een Kind vervult individuele wensen van kinderen uit Twente. Deze kinderen hebben het niet gemakkelijk door een lichamelijke of psychische ziekte ofwel door sociale of maatschappelijke omstandigheden.

Ken jij een kind in je omgeving dat een steuntje in de rug goed kan gebruiken? Een kind voor wie je een wens in vervulling wil laten gaan? Aarzel dan niet en vul het formulier in op de website!

www.kansvooreenkind.nl