Voor onze kleine toppers

Jong geleerd is oud gedaan! Samen met vriendjes, klasgenootjes, broertjes of zusjes een leuke sportieve dag beleven. Daar gaat het om bij de Humankind KidsRUN, die op maar liefst acht verschillende plekken in Enschede plaatsvindt. De afstand is ongeveer 1 km, maar er kan op een aantal locaties ook voor 2 km of zelfs 4 km gekozen worden. Ben je al 12 jaar oud dan mag je zelfs deelnemen aan de Univé FitRUN 5 km. Alle kinderen krijgen een echte 'grote mensen-medaille' waar papa’s en mama’s jaloers op zullen zijn. Ben je tussen de 3 en de 12 jaar, doe dan mee!

Jong geleerd is oud gedaan

Je kunt kiezen uit acht verschillende startlocaties. Er is er vast wel eentje bij jou in de buurt! En wil je óók strijden voor een coole plek op het podium dan kun je ’s middags nóg een keer meedoen aan de KidsRUN in het centrum. Hier worden de eerste drie supersnelle toppertjes gehuldigd op het grote mensen-podium waar ook de winnaars van de marathon hun prijs krijgen. De KidsRUN in het centrum start pas om 15.15 uur, dus er is voldoende tijd om tussendoor nog even te chillen en te herstellen van je ochtendprestatie. Jouw startnummer is dus op de verschillende KidsRUN locaties geldig! Zo kan je ’s ochtends in jouw eigen wijk lopen en ’s middags meedoen aan de KidsRUN in het centrum.

Enschede Marathon organiseert de Humankind KidsRUN in samenwerking met Sportaal.

Meedoen?

Vanaf nu kun je je online inschrijven. Dit kan t/m 28 maart 2024. Het leuke is dat je een startnummer met naam krijgt! Deze wordt naar je thuisadres gestuurd. Ben je te laat voor de online inschrijving? Geen probleem. Je kunt je ook nog op de dag zelf inschrijven, dus op 21 april. Dit kun je doen bij de speciale kraam op de startlocatie. 

Tips
– Zet een telefoonnummer op de achterzijde van het startnummer.
– Kinderen uit groep 1 mag je tijdens de KidsRUN begeleiden door (maximaal) 1 ouder.

Humankind KidsRUN Centrum – 15.15 uur
Speciaal voor de start van de KidsRUN Centrum verzorgt het Fit&Fun Team van Humankind een leuke warming up op het podium. Vanaf 14.45 uur verzamelen kinderen zich voor het podium op het H.J. van Heekplein voor de warming up. Na de warming up worden de kinderen vanaf hier naar de start begeleid. Prijsuitreiking vindt plaats op het podium bij finish aan de Boulevard.

Plastic flesjes recyclen
In het kader van duurzaamheid is het bij iedere KidsRUN locatie mogelijk om lege flesjes te recyclen. Deze kunnen dan worden weggegooid in de daarvoor aangewezen rolcontainer. Zo verspillen we samen zo min mogelijk plastic!

Inschrijven

Kosten Humankind KidsRUN
Let op: bij online inschrijving tot en met 28 maart ontvang je een startnummer met voornaam en wordt het startnummer thuisgestuurd. Bij inschrijving na 28 maart komen deze opties te vervallen.

– Voorinschrijving via de website t/m 28 maart 2024: € 3,00 (met naam op startnummer)

– Inschrijving op inshrijfbureau Hogeschool Saxion (M.H. Tromplaan 28) 20 april: € 3,50 (zonder naam op startnummer)

– Inschrijving op startlocatie 21 april: € 3,50 (zonder naam op startnummer)

Inschrijven

Inschrijven groepen

Inschrijven groepen
– Inschrijven groepen is alleen mogelijk voor scholen en bedrijven, dus niet voor groepen vriendjes en vriendinnetjes (particulier).
– Startnummers worden niet opgestuurd. De startnummers dienen door 1 persoon afgehaald worden op het marathonbureau of op het inschrijfbureau bij Saxion Hogeschool (M.H. Tromplaan 28) in Enschede.

Wat ontvang je op 21 april?
– Jouw startnummer (met naam mits voor 28 maart online ingeschreven)
– Een echte ‘grote mensen-medaille’
– Water en een gezonde snack, gesponsord door de Albert Heijn Centrum

Actie Aquadrome

Wist je dat jouw startnummer geld waard is? Lever je startnummer voor 1 juni 2023 in bij Aquadrome en ontvang het tweede entreekaartje gratis. Een leuke manier om de KidsRUN een sportief vervolg te geven! En heb jij geen genoeg gekregen van het rennen? Doe dan mee aan de gratis Play activiteiten in jouw wijk. Kijk HIER voor meer informatie.

Kidsdorp

Voor een goede warming up kom je naar het Humankind KidsDORP. Je vindt deze op het H.J. van Heekplein. In het KidsDORP staat een leuke klimwand, zijn er sport- en spelactiviteiten en kun je deelnemen aan een bootcamp onder begeleiding van het Fit & Fun Team van Humankind. Kom je ook?

Startlocaties en Starttijden

KidsRUN Roombeek – rode route

 • Prismare (Roomweg 167), Roombeek
 • Start: 10.00 uur

KidsRUN Lonneker – oranje/paarse route

 • Dorpsplein, Lonneker
 • Start: 10.00 uur
 • Paarse route: onderbouw
 • Oranje route: bovenbouw

KidsRUN Velve – roze route

 • Miro-terrein, Gronausestraat 240, Velve-Lindenhof
 • Start: 10.00 uur

KidsRUN West – bruine route

 • Spinnerstraat, Enschede-West
 • 1e start: 10.00 uur voor groep 0, 1, en 2 (1KM)
 • 2e start: 10.20 uur voor groep 3, 4, en 5 (1KM)
 • 3e start: 10.40 uur voor groep 6, 7, en 8 (1KM)
 • 4e start: 11.00 uur (2KM)

KidsRUN Zuid – paarse route

 • A.C. TION, Geessinkweg 220
 • Start: 10.30 uur

KidsRUN Twekkelerveld – donkerblauwe route

 • Speeltuin ‘t Heelal, Twekkelerveld
 • Start: 11.00 uur

KidsRUN Glanerbrug – geel/paars/lichtblauwe route

 • Avanti Wilskracht, Gronausestraat 846
 • Start: 11.00 uur
 • Gele route – onderbouw
 • Paarse route – middenbouw
 • Lichtblauwe route – bovenbouw

KidsRUN Centrum – groene route

 • Boulevard 1945, Centrum Enschede
 • Start: 15.15 uur
 • Géén gescheiden start van groepen in de onderbouw/bovenbouw

 

Zoom in op het kaartje door dubbel te klikken op je linker muisknop

Zoom uit op het kaartje door dubbel te klikken op je rechter muisknop 

Klaar voor jouw vooruitgang? Schrijf je in

Aanvullende informatie

Deelname Humankind KidsRUN
Let op: bij online inschrijving tot en met 28 maart ontvang je een startnummer met voornaam en wordt het startnummer thuisgestuurd. Bij inschrijving na 28 maart komen deze optie te vervallen.

– Voorinschrijving t/m 28 maart 2024: € 3,00 (met naam op startnummer)
– Inschrijving op inschrijfbureau (Saxion Hogeschool, M.H. Tromplaan 28) 20 april: € 3,50 (zonder naam op startnummer)
– Inschrijving op startlocatie 21 april: € 3,50 (zonder naam op startnummer)

Wat is inbegrepen bij alle inschrijvingen?
– Startnummer
– Medaille
– Presentje na de finish

Enschede Marathon draagt Stichting Kans voor een Kind al vele jaren een warm hart toe. Dat uit zich in een jaarlijkse financiële bijdrage, die volledig gebruikt wordt voor het vervullen van wensen van kinderen. Daarnaast wordt het logo van Kans voor een Kind waar mogelijk op diverse uitingen geplaatst om de naamsbekendheid van deze Twentse stichting verder te helpen vergroten.

Stichting Kans voor een Kind vervult individuele wensen van kinderen uit Twente. Deze kinderen hebben het niet gemakkelijk door een lichamelijke of psychische ziekte ofwel door sociale of maatschappelijke omstandigheden.

Ken jij een kind in je omgeving dat een steuntje in de rug goed kan gebruiken? Een kind voor wie je een wens in vervulling wil laten gaan? Aarzel dan niet en vul het formulier in op de website!

www.kansvooreenkind.nl