Elite Label

Enschede Marathon vindt in 2022 plaats onder het zogenaamde 'elite label'. Sinds 2019 voert Enschede Marathon regulier het bronzen label van World Athletics, de international atletiekfederatie. Dit jaar wordt er tijdelijk een andere labelvoering gehanteerd, in 2023 is het gebruikelijke goud, zilver en brons weer van toepassing. Het elite label is een kwaliteitslabel waar Enschede Marathon erg trots op is. Er zijn nogal wat eisen waaraan je als organisatie moet voldoen, voordat je dit label mag voeren.

Met het elite label kunnen atleten punten behalen voor deelname aan onder andere wereldkampioenschappen en Olympische Spelen.

World Athletics
Voorwaarden

Sandra Melief, directeur Enschede Marathon: "Er zijn hoge eisen met betrekking tot het deelnemersveld. Er moeten bijvoorbeeld zowel nationale als internationale topatleten aan de start staan, het parcours moet officieel gemeten zijn, de faciliteiten voor de deelnemers moeten van hoge kwaliteit zijn, er dienen meer tijdregistratiematten te liggen en er worden verplichte dopingcontroles uitgevoerd."

Erkenning

"We werken met z’n allen het hele jaar door kei- en keihard om een geweldig evenement neer te zetten. Dan is een dergelijke erkenning voor ons het bewijs dat we het gewoon goed doen met z’n allen. Het is ook goed nieuws voor de deelnemers, want die weten dat ze meedoen aan een evenement dat op alle fronten van hoog niveau is.

Twee jaar op rij (2020 en 2021) heeft er geen reguliere Enschede Marathon kunnen plaatsvinden. Op 18 april 2021 hebben we wél samen met Global Sports Communication en Hamburg Marathon de kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen in Tokyo georganiseerd op Vliegveld Twenthe. Een mooi hoogtepunt in de ongrijpbare coronatijd!", aldus Melief.

Bonus bij racerecord

Zondag 24 april 2022 staat de 52e reguliere editie van Enschede Marathon weer op de kalender. Er wordt zelfs een extra bonus van € 10.000,- uitgekeerd aan de snelste man die onder het Enschede Racerecord van Eluid Kipchoge 02.04.30 loopt en € 10.000,- aan de snelste vrouw die onder het racerecord van Katharina Steinrück 02.25.59 loopt (18 april, 2021 Vliegveld Twenthe).