Elite Label

De Enschede Marathon beschikt bij de editie van 2020 definitief over het bronzen label van de Internationale Atletiek Federatie. Dat label is een internationaal kwaliteitskenmerk en daardoor kunnen atleten punten behalen om mee te doen aan wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. In 2022 hanteert de World Athletics federatie tijdelijk een andere labelvoering. Enschede Marathon zal onder het Elite label plaatsvinden. In 2023 is het gebruikelijke Gold, Silver en Bronze weer van toepassing.

Internationale Atletiek Federatie
Voorwaarden

"Er zijn nogal wat voorwaarden waar je aan moet voldoen", zegt Sandra Melief namens Enschede Marathon. "Zo zijn er hoge eisen met betrekking tot het deelnemersveld. Er moeten bijvoorbeeld zowel nationale als internationale topatleten aan de start staan. Maar ook het parcours moet officieel gemeten zijn, de faciliteiten voor de deelnemers moeten van hoge kwaliteit zijn en dienen er meer tijdregistratiematten te liggen en worden er verplichte dopingcontroles uitgevoerd."

Erkenning

We werken met z’n allen het hele jaar door kei- en keihard om een geweldig evenement neer te zetten. Dan is een dergelijke erkenning voor ons het bewijs dat we het gewoon goed doen met z’n allen. Het is ook goed nieuws voor de deelnemers, want die weten dat ze meedoen aan een evenement dat op alle fronten van hoog niveau is.

Twee jaar in successie (2020 en 2021) heeft er geen reguliere Enschede Marathon kunnen plaatsvinden. Op 18 april 2021 hebben we echter wel samen met Global Sports Communication en Hamburg Marathon de kwalificatiewedstrijd voor Olympische Spelen in Tokyo georganiseerd op Vliegveld Twenthe. Een mooi hoogtepunt in deze ongrijpbare coronatijd!
Zondag 24 april 2022 staat de 52e reguliere editie van Enschede Marathon weer op de kalender. Met dit jaar wederom een uitdagend en snel parcours. We keren zelfs een extra bonus van €10.000,- uit aan de snelste man die onder het Enschede Racerecord van Eluid Kipchoge 02.04.30 loopt en €10.000,- aan de snelste vrouw die onder het racerecord van Katharina Steinrück 02.25.59 loopt (18 april, 2021 Vliegveld Twenthe).