Bereikbaarheid

Tijdens Enschede Marathon is de stad minder goed bereikbaar dan normaal. De route van de Oude Markt naar het Van Heekplein, van Saxion naar de startvakken, het zijn belangrijke routes om te weten. Door middel van de plattegronden die op deze pagina te vinden zijn, helpen we je verder om de juiste route te nemen om op tijd in het startvak te staan of om als supporter iemand aan te moedigen! Meer informatie over het aanmoedigen van de hardlooptoppers is hier te vinden.

Op deze pagina is ook diverse informatie te vinden over de bereikbaarheid van Enschede. Vragen omtrent doorsteekpunten, parkeren en drukte worden in onderstaande onderdelen behandeld.

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Oversteekmogelijkheden (onder begeleiding van verkeersregelaars)

Tijdens Enschede Marathon zijn er een aantal oversteekpunten langs de route. Download HIER een overzichtelijke kaart met alle oversteekmogelijkheden langs de route. 

  •  

Bereikbaarheid inwoners Enschede
Tijdens de marathon zijn er op diverse locaties langs het parcours afzettingen geplaatst, waardoor de wegen tijdelijk niet toegankelijk zijn voor verkeer. Het parcours is opgedeeld in vier zones, zodat we geleidelijk kunnen opbouwen en afbouwen, met als doel de duur van de afzettingen zo kort mogelijk te houden. De afzettingen worden ’s ochtends vóór aanvang van de marathon geplaatst en na afloop zo snel mogelijk weer opgeheven. Tijdens de Enschede Marathon kun je op verschillende locaties het parcours te voet, per fiets of met de auto passeren via doorsteekpunten. Verkeersregelaars zullen je hierbij begeleiden.

Dienstregeling voor 2025 volgt. Houd onze kanalen in de gaten!

Deelnemers en bezoekers die van (ver) buiten Enschede komen wordt aangeraden met het OV te reizen. Vanaf dit jaar rijden er ook tijdig treinen vanaf Rotterdam en Amsterdam Centraal zodat er ontspannen om 10.00 uur aan de start verschenen kan worden.

Automobilisten die in de van Heekgarage willen parkeren, kunnen géén gebruikmaken van Ingang Oost.

Deelnemers en bezoekers die dichtbij of in Enschede wonen, wordt aangeraden om met de fiets of lopend te komen.

Voor toeschouwers die afhankelijk zijn van een rolstoel, zijn er rolstoeltoegankelijke plekken beschikbaar. Deze bevinden zich naast de genodigdentent bij de start/finish op de Boulevard 1945.

Voor meer informatie stuur een mailtje naar [email protected]

Klaar voor jouw vooruitgang? Schrijf je in