Stichting Marathon Enschede

De Enschede Marathon wordt georganiseerd door de Stichting Marathon Enschede.
Gedurende het hele jaar is het marathonbureau actief met de organisatie van de Enschede Marathon; het internationale topsportevenement dat jaarlijks op de derde zondag van april plaatsvindt.

Het marathonbureau wordt ondersteund door een vaste groep sectorhoofden en commissieleden. Op de dag zelf zetten zo’n 950 vrijwilligers zich in om alles op rolletjes te laten lopen.

Medewerkers Marathonbureau:
Sandra Melief, Directeur
Gracia van der Boon, Assistent Manager

Bestuur:
Erwin de Kovel, voorzitter
Malou ter Laak, secretaris
René Wennink, penningmeester
Michel Boeting, lid
Niels te Pas, lid

Sectorhoofden:
Jolanda Sciarone, parcours binnenstad
Catharina Broekman, vervoer en logistiek
Gerard van der Krogt, jury
Ties Wessels, jury
Peter Lenderink, inschrijfbureau
Nick Vredenbregt, inschrijfbureau
Matthie Kroezen, KidsRUN
John Peters, pers
Wouter Gerritsen, start / finish
Marc Weustink, start / finish
Norbert Geuverink, startvakken
Wim Molenberg, startvakken
Huub ter Braak, signs & banners
Marco Koning ter Hege, parcours
Jan van der Meulen, wedstrijdzaken
Johan Bogaers, maatschappelijke stages
Benno Holkenbrink, magazijnmanager
André te Pas, verzorgings- en waterposten
Patrick Scholing, side events

Loopadviseurs:
Herman Moelard
Gea Siekmans
Lisanne Gevelaar – Meuleman
Niels te Pas
Malou ter Laak
Joop Vriend

Vrijwilligers
Gedurende het hele jaar is een grote groep vrijwilligers actief met de organisatie van de Enschede Marathon; het internationale topsportevenement dat jaarlijks op de derde zondag van april plaatsvindt. Op de dag zelf zetten meer dan 950 vrijwilligers zich in om alles op rolletjes te laten lopen. De dag staat of valt bij de hulp van onze vrijwilligers! Kijk hier voor onze vacatures.

Stichting International Topsport Events
De Stichting International Topsport Events Twente (ITET) betreft een bijzonder samenwerkingsverband tussen de organisaties van de topsportevenementen FBK Games (Hengelo), Triathlon Holten (Holten), CSI Twente (Geesteren), Military Boekelo-Enschede (Boekelo) en Enschede Marathon (Enschede). De samenwerking tussen voormelde evenementen dateert van 27-09-2009 en is op 27-11-2014 geformaliseerd met de oprichting van een eigen stichting, die als aanspreekpunt dient voor tal van gremia uit de publieke en private sector. Gezamenlijk creëren de evenementen een uniek business-to-business platform met riante spin-off effecten in economisch, sociaal-maatschappelijk, politiek-bestuurlijk en educatief opzicht. Bovendien garandeert de samenstelling van de stichting een goede balans tussen de afzonderlijke compartimenten binnen Regio Twente voor wat betreft sportieve disciplines, geografische spreiding, verhouding city life – country life en chronologie.

De evenementen genereren gezamenlijk onder meer een economische impact van liefst 11,7 miljoen euro, een publiciteitswaarde van 2,5 miljoen euro, een bezoekersaantal van 250.000 (37% van buiten de regio) en voor ruim 400.000 euro aan overnachtingen. Met een participatiegraad van 500 sponsors, 36.000 relaties en ruim 30.000 manuren door vrijwilligers vervullen de evenementen een belangrijke verbindende rol binnen de Twentse samenleving. Dergelijke kengetallen hebben ertoe geleid dat de Stichting International Topsport Events door het NOC-NSF binnen de campagne ‘Olympisch Vuur’ reeds herhaaldelijk is aangehaald als pilot project en door het Comité Twentse Haring Primeur in 2013 is onderscheiden met de Zilveren Haring.