Stichting Marathon Enschede

De Enschede Marathon wordt georganiseerd door de Stichting Marathon Enschede.
Gedurende het hele jaar is het marathonbureau actief met de organisatie van de Enschede Marathon; het internationale topsportevenement dat jaarlijks op de derde zondag van april plaatsvindt. In 2022 is dat i.v.m. Pasen een week later op 24 april!

Het marathonbureau wordt ondersteund door een vaste groep sectorhoofden en commissieleden. Op de dag zelf zetten zo’n 950 vrijwilligers zich in om alles op rolletjes te laten lopen.

Medewerkers Marathonbureau:
Sandra Melief, Directeur
Gracia van der Boon, Assistent Manager
Marijke Kenkhuis, Marketing & Communicatie

Bestuur:
Jetse Eringa, voorzitter
Malou ter Laak, secretaris
René Wennink, penningmeester
Erwin de Kovel, lid

Sectorhoofden:
Jolanda Sciarone, parcours binnenstad
Norbert Geuverink, verzorging
Catharina Broekman, vervoer en logistiek
Gerard v.d. Krogt, jury
Ties Wessels, jury
Peter Lenderink, Inschrijfbureau
Matthie Kroezen, KidsRUN
John Peters, pers
Wouter Gerritsen, start / finish
Huub ter Braak, signs & banners
Marco Koning ter Heegde, parcours
Jan van der Meulen, wedstrijdzaken
Rob Eitink, maatschappelijke stages

Marketingcommissie:
Bart Ensink
Rick Wildeman
Gerry Visser
Roxanne vd Laan
Ralph Hoveling

Loopadviseurs:
Marti ten Kate
Ingrid Prigge
Herman Moelard
Gea Siekmans
Lisanne Gevelaar – Meuleman
Niels te Pas

Vrijwilligers
Gedurende het hele jaar is een grote groep vrijwilligers actief met de organisatie van de Enschede Marathon; het internationale topsportevenement dat jaarlijks op de derde zondag van april plaatsvindt. Op de dag zelf zetten meer dan 950 vrijwilligers zich in om alles op rolletjes te laten lopen. De dag staat of valt bij de hulp van onze vrijwilligers!

Waarom is het zo leuk om als vrijwilliger bij de Enschede Marathon betrokken te zijn:

  • Je krijgt de kans mee te werken aan een geweldig evenement!
  • Je krijgt een medewerkersshirt van de Enschede Marathon.
  • Gratis lunchpakket en gratis koffie/thee/limonade op de dag van het evenement.
  • Uitnodiging voor de Marathon bedankborrel (in de week na het evenement), inclusief consumptiebonnen.

Ook als stagiair(e) of vrijwilliger aan de slag? De volgende vacatures zijn nog beschikbaar. Laat het ons weten en stuur een mailtje naar [email protected] t.a.v. Gracia van der Boon en wij nemen contact met je op.

Stichting International Topsport Events
De Stichting International Topsport Events Twente (ITET) betreft een bijzonder samenwerkingsverband tussen de organisaties van de topsportevenementen FBK Games (Hengelo), Triathlon Holten (Holten), CSI Twente (Geesteren), Military Boekelo-Enschede (Boekelo) en Enschede Marathon (Enschede). De samenwerking tussen voormelde evenementen dateert van 27-09-2009 en is op 27-11-2014 geformaliseerd met de oprichting van een eigen stichting, die als aanspreekpunt dient voor tal van gremia uit de publieke en private sector. Gezamenlijk creëren de evenementen een uniek business-to-business platform met riante spin-off effecten in economisch, sociaal-maatschappelijk, politiek-bestuurlijk en educatief opzicht. Bovendien garandeert de samenstelling van de stichting een goede balans tussen de afzonderlijke compartimenten binnen Regio Twente voor wat betreft sportieve disciplines, geografische spreiding, verhouding city life – country life en chronologie.

De evenementen genereren gezamenlijk onder meer een economische impact van liefst 11,7 miljoen euro, een publiciteitswaarde van 2,5 miljoen euro, een bezoekersaantal van 250.000 (37% van buiten de regio) en voor ruim 400.000 euro aan overnachtingen. Met een participatiegraad van 500 sponsors, 36.000 relaties en ruim 30.000 manuren door vrijwilligers vervullen de evenementen een belangrijke verbindende rol binnen de Twentse samenleving. Dergelijke kengetallen hebben ertoe geleid dat de Stichting International Topsport Events door het NOC-NSF binnen de campagne ‘Olympisch Vuur’ reeds herhaaldelijk is aangehaald als pilot project en door het Comité Twentse Haring Primeur in 2013 is onderscheiden met de Zilveren Haring.