Enschede Marathon voorziet je van alle benodigde faciliteiten voor, tijdens en na het evenement. Welke dat zijn, lees je hieronder!

Faciliteiten & Services

Download hier het kaartje van de startvakken inclusief plattegrond. 

Omkleden en douchen kan in de Van Heekgarage onder het H.J. van Heekplein. Toiletten vind je bij de start, de finish en langs het parcours bij water- en verzorgingsposten.

Om ervoor te zorgen dat we de deelnemers een 100% veilige manier van waardevolle eigendommen opbergen kunnen bieden, introduceren we dit jaar op veler verzoek kluisjes in plaats van de traditionele gratis garderobe.

Je kunt eenvoudig online een kluisje boeken door de link te volgen die is opgenomen in de bevestigingsmail van je inschrijving. Mocht je je al hebben ingeschreven dan kun je gebruik maken van DEZE LINK.

Belangrijke informatie:
– Een kluisje kost €5,-
– De kluisjes zijn 0,60m breed en 1,98m hoog. Er is ruimte voor 3 tot 4 zomerjassen of 2 tot 3 winterjassen.
– Indien je online een kluisje hebt geboekt ontvang je op zaterdag 20 april om 09:00 uur per email het nummer van je kluisje en de bijbehorende pincode.
– Kluisjes zijn ook verkrijgbaar op 21 april. Scan simpelweg de QR-code ter plekke om een kluisje te boeken (cashless). Online boeken heeft voor jou als voordeel dat je verzekerd bent van een kluisje en voor ons als voordeel dat we weten hoeveel kluisjes we moeten inhuren.

We streven ernaar om jullie wedstrijd ervaring zo comfortabel en zorgeloos mogelijk te maken en hopen je hiermee van dienst te zijn!

Iedere 2,5 km is er een verzorgingspost met water, en om de 5 km is er een post met bananen en sportdrank van SportvoedingWebshop.com. Meer informatie over de diensten van SportvoedingWebshop.com bij Enschede Marathon vind je hier.

Bij alle verzorgingsposten zijn ook watersponsen beschikbaar. Na de finish wordt er water en sportdrank uitgereikt.

Hieronder een overzicht van alle water- en verzorgingsposten op de route:

 • Post A (waterpost) – 2km – Gronausestraat t.h.v. huisnummer 454 aan zuidelijke rijbaan
 • Post B (verzorgingspost) – 5,5km – Gronausestraat 425 t.h.v. Huuskes op de noordelijke rijbaan
 • Post C (waterpost) ­– 7,5km – Noord Esmarkerrondweg kruising Sleutelbloemweg
 • Post D (verzorgingspost) – 9,5km – Wallenbeekweg t.h.v. huisnummer 18-20
 • Post E (waterpost) – 12km – Lonnekermolenweg 55
 • Post F (verzorgingspost) – 14,5km (hele marathon) – Bergweg 300
 • Post G (verzorgingspost) – 14,5km (halve marathon) – Lijsterstraat t.h.v. huisnummer 117
 • Post H (waterpost) – 4km (10) – Hulsmaatstraat 2
 • Post I (waterpost) – 17,5km – Schuttekamp 60
 • Post J (verzorgingspost) – 19,5km – Waalstraat t.h.v. huisnummer 55
 • Post K (waterpost) – 23km – Langenkampweg 93
 • Post L (verzorgingspost) – 25km – DEMCON, Auke Vleerstraat
 • Post M (waterpost) – 27,5km – Burg. Stroinkstraat 397, B&B Kotman’s Spieker
 • Post N (verzorgingspost) – 30km – Twekkelerweg 352, Rustpunt Het Plukreef
 • Post O (waterpost) – 32,5km – Strootsweg 318
 • Post ELITE (waterpost) – 35km – t.h.v. bibliotheek twekkelerveld
 • Post P (verzorgingspost) – 36km – Weegschaalstraat 207
 • Post Q (verzorgingspost) – 38,5km – Van Heekpark, t.h.v. NAAS sportclub
 • Post R (verzorgingspost) – 16,5km (half + 10) – Boddenkampsingel 19, kruising Cappelenstraat
 • Post S (waterpost) – half + 5 – Hoge Bothofstraat, t.h.v. Performance Factory
 • Post T (waterpost) – 41,5km – Espoortstraat t.h.v. Beukhof
 • Post U (waterpost) – 42km – Finish, Dagmarkt

Wat jij moet weten over onze bekertjes

Ieder jaar gebruiken wij tienduizenden plastic bekertjes bij onze water- en verzorgingsposten.

Vanaf 1 januari 2024 is binnen de categorie ‘consumptie ter plaatse’ het gebruik van wegwerp bekers met plastic verboden. Samen met onze sponsors Twepa en Rouwmaat zijn we op zoek gegaan naar een werkbare en betaalbare oplossing.

Twepa sponsort de RPET bekers. Dit is een gerecycled PET materiaal, afkomstig uit de door de consument gebruikte en ingezamelde (fris)drankflessen.

Deze worden na afloop van het evenement door Rouwmaat hoogwaardig gerecycled. Dit vraagt echter wel een disclipline van onze deelnemers. Voor het gemakkelijk maken voor de vrijwilligers die deze bekers moeten inzamelen en scheiden vragen we de deelnemers hun bekertjes tot maximaal 100 meter na de waterpost op de grond te gooien. Ook kunnen zij proberen deze tijdens het lopen in de container te gooien. Zo houden we met z’n allen de stad schoon.

Daarmee voldoen wij aan de wettelijke richtlijnen.

Doe je mee aan de Demcon Marathon en wil je je eigen sportdrank meenemen? Dat kan! Je kunt jouw sportdrank op zaterdag 12 april van 11.00 – 17.00 uur inleveren bij het inschrijfbureau bij Saxion.

Op de bidons dient het startnummer en het kilometerpunt van de verzorgingspost vermeld te worden. Het is mogelijk om bij elke verzorgingspost een bidon af te leveren. De maximale hoogte van de bidons is 24 centimeter. Alle bidons die hoger zijn kunnen wij helaas niet op de betreffende drinkpost afleveren.

Bekijk voor een overzicht van alle water- en verzorgingsposten het kopje “Water- en verzorgingsposten” hierboven.

 •  

Het is NIET toegestaan om mee te fietsen op het parcours. Hier wordt op gehandhaafd.

Hazen helpen deelnemers tot 3:00 uur op weg. Om je als groep aan te melden voor een haas t/m 3:00 uur kun je een e-mail sturen naar [email protected].

Op de hele en halve marathon starten ook diverse pacers. Deze pacers zijn ervaren marathon- en ultralopers die in staat zijn een zo vlak mogelijk schema te lopen. Om je door de moeilijke momenten heen te slepen, laten zij zich af en toe terugzakken in de groep om je moed in te spreken. Zij zijn niet alleen in staat om een strak en gelijkmatig tempo te lopen, maar kunnen je onderweg ook voorzien van tips en adviezen. Per finishtijd starten twee pacers. Je herkent ze aan de pacervlaggen in het startvak. Hieronder bij “Pacervlaggen” vind je het overzicht van de tijden met de bijbehorende pacervlag.

Disclaimer: het kan zijn dat op het allerlaatste moment pacers afvallen door bijvoorbeeld een acute blessure of door ziekte. Mocht dit het geval zijn, doen we er alles aan om vervangers te vinden (hierop valt uiteraard geen garantie te geven).

Tijden pacers:
Hele marathon
3:00 uur
3:15 uur
3:30 uur
3:45 uur
4:00 uur
4:15 uur
4:30 uur
5:00 uur

Halve marathon
1:35 uur
1:40 uur
1:45 uur
1:50 uur
1:55 uur
2:00 uur
2:05 uur
2:10 uur
2:15 uur
2:30 uur

De vlaggen die de pacers op hun rug dragen zien er als volgt uit.

Dit jaar werkt Enschede Marathon met haar eigen trackingapp! Het is mogelijk om jezelf te vinden en je eindtijd te bekijken na de wedstrijd, maar bekenden of familie krijgen ook de kans om jou live te volgen tijdens het lopen van het parcours! 

De app is te downloaden in de App en Play store of door middel van het scannen van onderstaande QR code:

De tijdregistratie van alle afstanden vindt plaats met behulp van een chip, die aan de achterkant van het startnummer is bevestigd.

Let op: draag je startnummer altijd op de borst, niet op de rug!

Tijdklokken staan op alle 5 kilometerpunten van de wedstrijd, op het halve marathon-punt en aan de finish. De kilometerpunten worden aangegeven met borden aan de zijkant van de weg.

Doe je mee aan de Enschede Marathon 2025? Dan kun je een gratis hardloopcheck doen in MST.

Houd voor de nieuwe datum onze kanalen in de gaten!

Wil je een optimale tijd neerzetten en gericht sportadvies ontvangen? Dan kun je in MST terecht voor een gratis hardloopcheck door verschillende beweegspecialisten. Indien nodig kan er ook een echo ter plaatse gemaakt worden.

– Wat: hardloopcheck door een team van sportgespecialiseerde orthopeden, fysiotherapeuten en radiologen
– Wanneer: nog niet bekend
– Waar: MST Enschede, Polikliniek Orthopedie (C11)
– Kosten: gratis. Je hebt geen verwijzing nodig

Als je de hardloopcheck wilt doen, kun je je aanmelden door te mailen naar [email protected]. Stuur hierbij een korte vermelding van je klacht zodat je door de juiste expert wordt gezien.

De hardloopcheck is een samenwerking van Medisch Spectrum Twente, FysioHolland Twente, TopVorm Twente en voetencentrum Wender.

Heb jij een visuele beperking en wil jij graag met een buddy lopen? Geef ons door wie je buddy is via [email protected]. Je buddy mag gratis meelopen.

Laat je na de wedstrijd masseren door de ervaren sportmasseurs van Sportverzorging Oost Nederland. Een goede sportmassage helpt om spieren te laten ontspannen en de doorbloeding te verbeteren. Door de massage worden afvalstoffen (waaronder lactaat) sneller uit je lichaam afgevoerd, waardoor de spierstijfheid vermindert en je lichaam sneller herstelt van de inspanning.

De locatie van de massageplek wordt aangegeven door middel van borden.

Elke deelnemer ontvangt na de finish een welverdiende medaille. Maak deze medaille een uniek en persoonlijk aandenken door deze te laten graveren. De kosten voor het graveren zijn € 8,00 (bij voorinschrijving) en € 10,00 (op de dag zelf). Op het H.J van Heekplein kun je je medaille laten graveren bij de merchandise tent.