Enschede Marathon staat bekend om haar goede faciliteiten en services

Op zondag 24 april zullen wederom alle douchefaciliteiten worden ondergebracht in de H.J. van Heekgarage onder het H.J. van Heekplein. Toiletten vind je bij de start, de finish en langs het parcours bij water- en verzorgingsposten.

Elke 2,5 km is er een verzorgingspost met water en bananen en om de 5 km is er een post met sportdrank van SportvoedingWebshop.com. Bij alle verzorgingsposten zijn tevens watersponsen verkrijgbaar. Na de finish wordt er water en sportdrank uitgereikt.

Wij bieden deelnemers aan de marathon de mogelijkheid tot het meenemen van eigen sportdrank. Deelnemers aan de marathon kunnen op zaterdag 23 april van 11:00-17:00 bij de Runnersbeurs of op zondag 24 april  tussen 08.00 uur en 08.30 uur persoonlijke sportdrank aanleveren bij het inschrijfbureau in het “Saxion”. Op de bidons dient het startnummer en het kilometerpunt van de verzorgingspost vermeld te zijn. De maximale hoogte van de bidons bedraagt 24 centimeter. Alle bidons die hoger zijn kunnen wij helaas niet op de betreffende drinkpost afleveren.

Wat wel van belang is, is dat het NIET toegestaan is om mee te fietsen op het parcours zelf. Dit om de veiligheid van onze renners te waarborgen en drukte te vermijden.

Hazen helpen lopers tot 3:00 uur op weg. Om je als groep aan te melden voor een haas t/m 3:00 uur kun je een e-mail sturen naar [email protected].

Op de hele en halve marathon starten ook diverse pacers. Deze pacers zijn ervaren marathon- en ultralopers die in staat zijn een zo vlak mogelijk schema te lopen. Om je door de moeilijke momenten heen te slepen laten zij zich af en toe terugzakken in de groep om je moed in te spreken. Zij zijn niet alleen in staat om een strak en gelijkmatig tempo te lopen, maar kunnen je onderweg ook voorzien van tips en adviezen. Per finishtijd starten twee pacers. Je kunt ze herkennen aan de gekleurde ballonnen in het startvak. Hieronder staat een schema met een overzicht van de tijden met de bijbehorende kleuren.

Hele marathon

3:15 uur rood
3:30 uur blauw
3:45 uur paars
4:00 uur groen
4:15 uur oranje
4:30 uur geel

Halve marathon

1:35 uur rood
1:40 uur blauw
1:45 uur paars
1:50 uur groen
1:55 uur oranje
2:00 uur geel
2:05 uur roze
2:10 uur wit
2:15 uur licht blauw

De tijdsregistratie van alle afstanden vindt plaats met behulp van Thin Tag van MyLaps. De Thin Tag is een tijdsregistratiechip die aan de achterkant van het startnummer is bevestigd. Lopen met je eigen chip is niet mogelijk.

Na het evenement van 24 april 2022 zullen wij zo snel mogelijk de foto’s op onze site plaatsen.

Tijdklokken staan op alle 5 km punten van de loop, op het halve marathon punt en aan de finish. De kilometerpunten worden aangegeven met borden aan de zijkant van de weg.

Op de dag van de marathon krijgen lopers na afloop van de loop de gelegenheid om zich te laten masseren ter ontspanning van de spieren en ter verbetering van de doorbloeding. Door de massage worden afvalstoffen (waaronder lactaat) sneller uit het lichaam afgevoerd, met als gevolg een vermindering van de spierstijfheid en een sneller herstel van het lichaam. Deze service wordt aangeboden door SON (Sportmassage Oost Nederland). De locatie hiervan wordt aangegeven door middel van borden.

Iedere deelnemer krijgt na de finish een welverdiende medaille. Maak van deze medaille een uniek en persoonlijk aandenken door deze te laten graveren. De kosten voor het graveren zijn € 6,50 (bij voorinschrijving) en € 8,- (op de dag zelf). Op het H.J van Heekplein kun je bij de merchandisetent je medaille laten graveren. Ook de KidsRUN toppertjes kunnen hier terecht!