Enschede Marathon voorziet je van alle benodigde faciliteiten voor, tijdens en na het evenement. Welke dat zijn, lees je hieronder!

Faciliteiten & Services

Omkleden en douchen kan in de Van Heekgarage onder het H.J. van Heekplein. Toiletten vind je bij de start, de finish en langs het parcours bij water- en verzorgingsposten.

De garderobe is bij de prijs inbegrepen Aan je startnummer is een bagagelabel bevestigd die je aan je tas kunt vastmaken. Deze tas kun je inleveren bij de garderobe vlakbij de start. De organisatie ziet toe op de garderobe en controleert streng op de labelnummering maar de afgifte van je eigendommen is voor eigen risico.

Iedere 2,5 km is er een verzorgingspost met water en bananen, en om de 5 km is er een post met sportdrank van SportvoedingWebshop.com. Meer informatie over  de diensten van Sportovedingwebshop.com bij Enschede Marathon vind je hier.

Bij alle verzorgingsposten zijn ook watersponsen beschikbaar. Na de finish wordt er water en sportdrank uitgereikt.

Doe je mee aan de Demcon Marathon of Mazars Halve Marathon en wil je je eigen sportdrank meenemen? Dat kan! Je kunt jouw sportdrank op zaterdag 20 april van 11.00 – 17.00 uur of op zondag 21 april tussen 08.00 uur en 08.30 uur aanleveren bij het inschrijfbureau bij Saxion.

Op de bidons moet je startnummer en het kilometerpunt van de verzorgingspost vermeld worden. Het is mogelijk om bij elke verzorgingspost een bidon af te leveren. De maximale hoogte van de bidons is 24 centimeter. Alle bidons die hoger zijn kunnen wij helaas niet op de betreffende drinkpost afleveren.

Het is NIET toegestaan om mee te fietsen op het parcours. Hier wordt op gehandhaafd.

Hazen helpen deelnemers tot 3:00 uur op weg. Om je als groep aan te melden voor een haas t/m 3:00 uur kun je een e-mail sturen naar [email protected].

Op de hele en halve marathon starten ook diverse pacers. Deze pacers zijn ervaren marathon- en ultralopers die in staat zijn een zo vlak mogelijk schema te lopen. Om je door de moeilijke momenten heen te slepen, laten zij zich af en toe terugzakken in de groep om je moed in te spreken. Zij zijn niet alleen in staat om een strak en gelijkmatig tempo te lopen, maar kunnen je onderweg ook voorzien van tips en adviezen. Per finishtijd starten twee pacers. Je herkent ze aan de pacervlaggen in het startvak. Hieronder bij “Pacervlaggen” vind je het overzicht van de tijden met de bijbehorende pacervlag.

Disclaimer: het kan zijn dat op het allerlaatste moment pacers afvallen door bijvoorbeeld een acute blessure of door ziekte. Mocht dit het geval zijn, doen we er alles aan om vervangers te vinden (hierop valt uiteraard geen garantie te geven).

Tijden pacers:
Hele marathon
3:00 uur
3:15 uur (geen pacer)
3:30 uur
3:45 uur
4:00 uur
4:15 uur
4:30 uur

Halve marathon
1:35 uur
1:40 uur
1:45 uur
1:50 uur
1:55 uur
2:00 uur
2:05 uur
2:10 uur
2:15 uur

De vlaggen die de pacers op hun rug dragen zien er als volgt uit.

Dit jaar werkt Enschede Marathon met haar eigen trackingapp! Het is mogelijk om jezelf te vinden en je eindtijd te bekijken na de wedstrijd, maar bekenden of familie krijgen ook de kans om jou live te volgen tijdens het lopen van het parcours! 

De app is te downloaden in de App en Play store of door middel van het scannen van onderstaande QR code:

De tijdregistratie van alle afstanden vindt plaats met behulp van een chip, die aan de achterkant van het startnummer is bevestigd.

Let op: draag je startnummer altijd op de borst, niet op de rug!

Tijdklokken staan op alle 5 kilometerpunten van de wedstrijd, op het halve marathon-punt en aan de finish. De kilometerpunten worden aangegeven met borden aan de zijkant van de weg.

Wil je een optimale tijd neerzetten en gericht sportadvies ontvangen? Als deelnemer aan Enschede Marathon kun je op donderdag 6 april door verschillende beweegspecialisten een gratis hardloopcheck orthopedie in MST  laten doen. Indien nodig wordt er ter plaatse een echo gemaakt.

De hardloopcheck wordt uitgevoerd door een team van sportgespecialiseerde orthopeden, fysiotherapeuten en radiologen.

Datum/tijd: donderdag 6 april 2023 tussen 18.00 – 21.00 uur
Locatie:: MST Enschede, Polikliniek Orthopedie (C11)
Kosten: gratis (je hebt geen verwijzing nodig)

Let op: aanmelden is verplicht! Stuur hiervoor een mail naar [email protected]. Vermeld kort je klacht, zodat je door de juiste expert wordt gezien.

De hardloopcheck is een samenwerking van Medisch Spectrum Twente, FysioHolland Twente, TopVorm Twente en voetencentrum Wender.

Heb jij een visuele beperking of een andere reden waarom het voor jou belangrijk is om met een buddy te lopen, geef het ons door via [email protected].

Laat je na de wedstrijd masseren door de ervaren sportmasseurs van Sportverzorging Oost Nederland. Een goede sportmassage helpt om spieren te laten ontspannen en de doorbloeding te verbeteren. Door de massage worden afvalstoffen (waaronder lactaat) sneller uit je lichaam afgevoerd, waardoor de spierstijfheid vermindert en je lichaam sneller herstelt van de inspanning.

De locatie van de massageplek wordt aangegeven door middel van borden.