Is er een deelnamelimiet?
Nee, wij hanteren geen deelnamelimiet.

Hoeveel minuten voor het begin van mijn wedstrijd dien ik in het startvak te staan?
10 minuten, maar wij adviseren om eerder aanwezig te zijn rondom het startpunt.

Zijn er pacers?
Ja, er zijn pacers aanwezig op de hele en halve marathon.

Mag begeleiding op de fiets?
Nee, dit is niet toegestaan.

Bestaat er de mogelijkheid om eigen sportdrank mee te nemen?
Wij bieden deelnemers aan de Demcon Marathon en Movella Halve Marathon de mogelijkheid tot het meenemen van eigen sportdrank. Deelnemers aan de marathon kunnen op zaterdag 23 april van 11:00-17:00 bij de Runnersbeurs of op zondag 24 april  tussen 08.00 uur en 08.30 uur persoonlijke sportdrank aanleveren bij het inschrijfbureau in het “Saxion”. Op de bidons dient het startnummer en het kilometerpunt van de verzorgingspost vermeld te zijn. De maximale hoogte van de bidons bedraagt 24 centimeter. Alle bidons die hoger zijn kunnen wij helaas niet op de betreffende drinkpost afleveren.

Zijn er startvakken?
De startvakken worden ingedeeld op tijd. Je moet in het startvak plaatsnemen waarvan jij denkt dat bij jou van toepassing is. Er wordt hier goed opgelet tijdens de wedstrijddag door de organisatie.

Hoe verloopt de tijdsmeting?
Tijdklokken staan op alle 5 km punten van de loop, op het halve marathon punt en aan de finish. De kilometerpunten worden aangegeven met borden aan de zijkant van de weg.

Is er garderobe aanwezig?
Ja, er is garderobe aanwezig. De kosten hiervoor bedragen 1 euro, mocht je het niet vooraf besteld hebben. Let op: alleen contante betaling mogelijk.

Tot wanneer krijg ik een startnummer met voornaam?
Inschrijvingen tot 31 maart hebben een startnummer met voornaam inbegrepen.

Kan ik mij nog inschrijven in het marathonweekend?
Het is mogelijk je inschrijving op zaterdag 23 of zondag 24 april op het inschrijfbureau te regelen.

Wat zijn de mogelijkheden om in te schrijven als een groep?
Als mogelijkheid hebben wij de CompanyRun. Bij de CompanyRun bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de 5km, 10km en halve marathon. Hier bestaat de mogelijkheid om in teams van vijf deel te nemen aan de Enschede Marathon. Het inschrijfformulier vind je hier. Bij de CompanyRun loop je namens het bedrijf en hier zijn ook extra’s van toepassing. Meer informatie over de CompanyRun is hier te vinden.

Optie twee is meedoen als groep. Het voordeel hier is de mogelijkheid om alle deelnemers in te schrijven en na afloop volgt een factuur voor de ingeschreven deelnemers. Het inschrijfformulier vind je hier.

Moet ik mij opnieuw inschrijven als ik een inschrijving uit 2020 of 2021 heb staan?
Nee, als je geen gebruik hebt gemaakt van de restitutiemogelijkheid is jouw inschrijving nog geldig. Via inschrijven.nl is dit te checken. Mocht je een nieuwe bevestiging wensen, is dit altijd mogelijk via een mail naar [email protected]

Hoe kan ik mij inschrijven als Belgische deelnemer?
Dit is mogelijk via het Engelse inschrijfformulier, voor deelnemers buiten Nederland maar binnen Europa.

Hoe zit het met bestelde extra’s?
Bestelde extra’s zijn te gebruiken of op te halen/ te gebruiken in het marathonweekend. T-shirts en BibBits worden niet thuisgestuurd, maar zijn op te halen op de Runnersbeurs.

Wordt mijn startnummer thuisgestuurd? 
Nee, deze dient opgehaald te worden op locatie (zie volgende vraag).

Waar verkrijg ik mijn startnummer?
Het startnummer kun je op zaterdag 23 april van 11.00-17.00 uur en zondag 24 april vanaf 07.30 uur tot een uur voor de start bij Saxion Hogeschool aan de M.H. Tromplaan 28  in Enschede ophalen. Je startbewijs is in de eerste week van april zichtbaar in de Close App of Enschede Marathon trackingapp.

Kan ik het startnummer van iemand anders ophalen?
Ja, dat is mogelijk. Hiervoor dien je een schermafbeelding van het startnummer uit de Close App of Enschede Marathon trackingapp van jouw loopmaatje mee te nemen.

 

Waar haal ik mijn bestelde extra’s op?
Het runningshirt en je BibBits kun je in het marathonweekend op het inschrijfbureau ophalen. Overige extra’s, zoals het graveren van je medaille, gebeurt op het H.J. Van Heekplein, zie ook de volgende vraag.

Waar kan ik mijn medaille graveren?
Na de finish krijg je natuurlijk je welverdiende medaille. De kosten voor graveren zijn € 8,00 op de dag van het evenement. Op het H.J. Van Heekplein kun je bij de merchandisetent je medaille graveren.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Ja, dit is mogelijk tot 31 maart via [email protected] Als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten ontvang je het inschrijfgeld retour. 

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?
Tot en met 31 maart is het mogelijk via [email protected] Mocht je willen wijzigen naar een langere afstand, wordt voor het prijsverschil een factuur gestuurd. Na 31 maart is het nog mogelijk om te wijzigen van afstand op de Runnersbeurs. Vergeet niet je verwachte eindtijd te vermelden!

Let op: Het kan erg druk zijn op het inschrijfbureau. Houdt hier rekening mee en zorg dat je een screenshot bij je hebt van het startnummer waar de wijziging op wordt doorgevoerd.

Kan ik mijn startnummer overdragen?
Dit is alleen mogelijk voor inschrijvingen na juli 2021. De reden is de mogelijkheid tot restitutie die er geweest is voor inschrijvingen van doorgeschoven edities. Overdragen kan tot 31 maart via [email protected] Het is belangrijk dat in de mail alle benodigde informatie voor een inschrijving vermeld staat. Na 31 maart is overdragen alleen mogelijk op de Runnersbeurs.

Kan ik extra’s, zoals een t-shirt of het graveren van mijn medaille, toevoegen aan mijn inschrijving?
Ja, dit is tot 31 maart mogelijk via [email protected]emarathon.nl.

Is het mogelijk om mijn inschrijving te verschuiven naar een volgende editie (2023)
Nee, dit is niet mogelijk.

 

 

Wat is de Close App?

In 2022 werken we voor het eerst met een volledig eigen app: de Close App. Alle informatie die je nodig hebt voor je deelname staat straks overzichtelijk in deze app, handig! Je wordt niet overladen met berichten, maar ontvangt alleen gerichte informatie die betrekking heeft op jouw deelname. Zoals je startnummer bijvoorbeeld, zodat je dit op 23 en 24 april kunt ophalen. Meer informatie over de Close App vind je hier.

Hoe krijg ik de Close App op mijn telefoon en zorg ik voor de koppeling naar Enschede Marathon?

De eerste manier is om te klikken op de url in de bevestigingsmail, dan downloadt de app automatisch en kom je meteen in de Enschede Marathon omgeving.
De tweede manier is om de app op te zoeken in de Play/App store. Dan dien je na het downloaden nog de eventcode ENSCHEDEMARATHON2022 in te voeren.

Indien je de Close app reeds op je mobiel hebt staan, ga onderin naar ‘ontdekken’ en vul je ENSCHEDEMARATHON in.

Wat moet ik doen als ik geen mobiele telefoon heb?

Alle belangrijke informatie blijft ook via de website te vinden.

Kan ik de Close App gebruiken voor meerdere inschrijvingen?

Ja, dit is mogelijk. Je verkrijgt dan via de Close App informatie voor meerdere inschrijvingen.

 

Worden er foto’s gepubliceerd?
Na Enschede Marathon plaatsen wij snel mogelijk foto’s van het evenement op onze site.

Is het op 24 april betaald parkeren?
Ja, het wordt gezien als een normale koopzondag die niet afwijkt van andere zondagen. Echter is koopzondag – loopzondag. Winkels aan de route zijn gesloten.

Waar kan ik parkeren?
Via deze link zijn alle parkeerplekken voor fiets- en auto te vinden. Wij raden echter aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen, Enschede Centraal is goed bereikbaar.

Wordt mijn inschrijving automatisch doorgeschoven?
Ja, alle inschrijvingen uit doorgeschoven edities zijn dit jaar geldig (2022), mocht je geen gebruik hebben gemaakt van de restitutiemogelijkheid. Bij het omzetten word je ook automatisch in de goede leeftijdscategorie geplaatst. De extra’s die betaald zijn worden ook doorgeschoven.

Kan ik mijn inschrijving annuleren met terugbetaling van het inschrijfgeld als gevolg?
Dit is mogelijk tot 31 maart als je bij de inschrijving een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Heb je geen annuleringsverzekering afgesloten, is restitutie niet mogelijk.

Is mijn startnummer overdraagbaar?
Nee, startnummers uit 2020 en 2021 zijn niet overdraagbaar.

Is mijn afstand te wijzigen?
Ja, dit is mogelijk tot 31 maart via [email protected] Daarna is het mogelijk om op de Runnersbeurs de inschrijving nog te wijzigen.

Hoe zit het met bestelde extra’s?
Bestelde extra’s uit inschrijvingen van doorgeschoven edities zijn ook dit jaar gewoon geldig. Mocht je nog een extra bij willen bestellen, zoals een shirt, is dit mogelijk via [email protected] tot 31 maart.

Wat moet ik doen als ik verwacht een snelle tijd neer te zetten?

Denk jij op de marathon te kunnen finishen binnen onderstaande tijden dan kom je mogelijk in aanmerking voor een uitnodiging voor de Demcon Marathon. Stuur een mail met je persoonlijke gegevens naar Herman Moelard: [email protected] o.v.v. ‘Snelle lopers’.

Mannen: < 02:30:00
Vrouwen: < 02:45:00

Je komt dan in aanmerking voor:
– Starten direct achter de elite
– Kleedaccommodatie op loopafstand van start en finish
– Eventueel hotelovernachting en pasta party op 23 april 2022

Wat moet ik doen als ik vrijwilliger wil worden?
Voor het evenement zijn veel vrijwilligers nodig. Zonder de hulp van vrijwilligers kan de Enschede Marathon niet plaatsvinden. Meld je daarom aan! Meer informatie vind je hier.

Ik wil verkeersregelaar worden in het marathonweekend, maar ik heb geen certificaat, hoe regel ik dit?
Via ons is het mogelijk om examen te doen in vorm van een online cursus voor een certificaat. Dit certificaat is een jaar geldig en dus ook te gebruiken voor werkzaamheden bij andere evenementen.