Ja dat is mogelijk. Iedereen kan zijn afstand wijzigen bij het ophalen van zijn/haar startnummer op het inschrijfbureau op zaterdag 23 april en zondag 24 april. Dit kan tot een uur voor de start van de afstand die je gaat lopen.

Het startnummer kun je overdragen op 23 en 24 april op het inschrijfbureau (M.H. Tromplaan 28 Saxion). De nieuwe loper kan het startnummer van de oude loper ophalen en kosteloos op zijn/haar naam laten overzetten. In de uitslagen zal dan de naam van de nieuwe loper geplaatst worden.

Wij hanteren voor geen enkele afstand een deelnamelimiet

Het startnummer kun je op zaterdag 23 april van 11.00-17.00 uur en zondag 24 april vanaf 07.30 uur tot een uur voor de start bij Saxion Hogeschool aan de M.H. Tromplaan in Enschede ophalen.

Normaal waren na-inschrijvingen voor de hele en halve marathon en 10 en 5 KM alleen mogelijk op 23 of 24 april bij Saxion maar dit jaar is het online mogelijk! Dit betekent: heb jij de deadline van 31 maart gemist maar wil je wel alvast je startnummer reserveren? Dan kan dat nog  tegen het na-inschrijftarief. Op 23 of 24 april hoef je dan alleen nog maar je startnummer af te halen en dat scheelt weer wachttijd!

Het is natuurlijk ook nog mogelijk je inschrijving op zaterdag 23 of zondag 24 april op het inschrijfbureau te regelen.

Er zijn verschillende leuke/gezellige punten voor toeschouwers om naar de marathon te kijken. Een plattegrond hiervan is terug te vinden op de pagina ‘bezoekers’.

Ook zijn er plattegronden van alle routes beschikbaar op de startpagina van www.enschedemarathon.nl. Je vindt de plattegronden helemaal onderaan de pagina. Klik op de afstand waar je de route van wilt zien. Dubbel klikken met de linker muisknop is inzoomen en dubbel klikken op de rechter muisknop is uitzoomen.

Als je het startbewijs van de desbetreffende persoon bij je hebt kun je daarmee zijn of haar startnummer ophalen.

Er zijn pacers aanwezig op de hele en halve marathon met diverse eindtijden. Voor meer informatie over de tijden. Lees meer.

De startvakken worden ingedeeld op tijd. Je kunt in het startvak plaatsnemen waarvan jij denkt dat bij jou van toepassing is.

Voor inschrijvingen voor de editie 2022 kun je bij de inschrijving aangeven of je een annuleringsregeling wilt. Deze regeling houdt in dat je voor 31 maart 2022 kunt annuleren en het betaalde inschrijfgeld retour ontvangt. Elke annulering vanaf 1 april 2022 wordt niet meer in behandeling genomen. Inschrijvingen die gemaakt zijn voor de afgelaste edities 2020 en 2021 zie FAQ Corona.