Enschede Marathon helpt je om ontspannen en goed voorbereid aan de start te verschijnen.
Bekijk hieronder waar we je mee kunnen helpen.

Congressen: 'Get Ready' & 'Where Science Meets The Runner'

Enschede Marathon organiseert, samen met de Universiteit Twente en Roessingh Research & Development, jaarlijks in februari en april een tweetal interessante congressen. Diverse wetenschappers (ook van andere universiteiten uit het land) vertellen daarbij over hun onderzoeken. Zaken die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld blessurepreventie, mentale voorbereiding, tapering-off, bioritmiek, et cetera. De onderwerpen zijn zo gekozen dat je – of je nu 5 of 42 kilometer loopt – op de wedstrijddag perfect voorbereid aan de start staat. Dat wil je toch niet missen?

Klik hier voor meer informatie
Clinics

Wil jij op zondag 24 april 2022 fit en goed getraind aan de start staan van de Enschede Marathon?
Wil jij advies van ervaren trainers, experts en toplopers over een optimale voorbereiding?
Wil jij met andere lopers op je eigen niveau trainen in een prachtige omgeving?
Doe dan mee aan de clinics van de Enschede Marathon!

Al meer dan 25 jaar zijn de clinics van de Enschede Marathon een begrip in Twente. Het is dan ook een ijzersterke combinatie: de sportieve uitdaging van de 10km, halve marathon of hele marathon, en een gezamenlijke voorbereiding onder deskundige leiding van ervaren trainers en topatleten zoals Ingrid Prigge en Marti ten Kate.

Bovendien krijg je tijdens de clinics tal van tips & tricks van vooraanstaande experts op het gebied van o.a. voeding, looptechniek en ademhaling. En heb je advies nodig van een fysio- of podotherapeut of wil je een massage? Dat kan ter plekke! Ook is deelname aan de Halve van Hengelo inbegrepen, evenals een fraai en functioneel hardloopshirt. Er is altijd een hardloopspeciaalzaak aanwezig voor het juiste kleding- en schoenadvies!

Meer informatie omtrent de clinics is te vinden op onderstaande link.

Clinics