Vacatures vrijwilligers

Enschede Marathon kan niet zonder haar 950 vrijwilligers. Er is zóveel te doen voor, tijdens en na het marathonweekend dat wij altijd op zoek zijn naar enthousiaste vrijwilligers. Lijkt het je leuk om ook de handen uit de mouwen te steken? Meld je dan aan of vraag gerust vrijblijvend meer informatie op. Het is mogelijk je voorkeur aan te geven voor werkzaamheden en de dagen waarop je inzetbaar bent. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening te houden. Stuur je mail naar Gracia van der Boon via [email protected]. We horen graag van je!

Welke rol is jou op het lijf geschreven?

Chauffeur
Ben jij chauffeur en in het bezit van een tachograafpas? Dan zijn wij opzoek naar jouw! Om onze deelnemers onderweg zo goed mogelijk te kunnen verzorgen, moeten er diverse materialen weggebracht worden naar verschillende plaatsen langs het parcours. Voor de vrachtwagens met het materiaal zijn we op zoek naar chauffeurs.

Verkeersregelaar
Als verkeersregelaar ben je verantwoordelijk voor de veiligheid op het parcours. Op de aangegeven tijden moet het parcours volledig vrij zijn van verkeer en dienen de deelnemers veilig het parcours af te kunnen leggen. Een serieuze en verantwoordelijke taak. De functie vereist dan ook een korte (online) cursus van ongeveer 30 minuten voorafgaand aan het evenement. Daarna heb je een certificaat op zak dat een jaar geldig is en ook voor andere evenementen ingezet kan worden! Als verkeersregelaar dien je minimaal 18 jaar te zijn.

Medewerker verzorgingspost
Een goede verzorging van onze deelnemers onderweg is erg belangrijk. Op elke 2,5 km van het parcours hebben wij dan ook een verzorgingspost. Bij deze posten worden de deelnemers voorzien van water en/of sportdrank en sponzen. Samen met een team van andere vrijwilligers ben je verantwoordelijk voor het klaarmaken en uitgeven van de drank of sponzen. Na afloop van het evenement wordt de verzorgingspost weer opgeruimd.

Medewerker op- en afbouw
Natuurlijk is er genoeg op en af te bouwen. Denk aan de runnersbeurs bij Saxion of het start- en finishgebied op het Van Heekplein. Op deze plekken moeten bijvoorbeeld spandoeken opgehangen worden, moet er bewegwijzering geplaatst worden en moet het inschrijfbureau ingericht worden.

Medewerker inschrijfbureau
Alle deelnemers halen op zaterdag en zondag hun startnummer en bestelde extra’s (zoals running shirts en BibBits) op. Deelnemers die zich niet online hebben ingeschreven en last-minute besluiten aan de start te willen staan, kunnen zich in het marathonweekend nog inschrijven. We hebben je hulp hard nodig bij het uitreiken van het juiste startnummer, het uitgeven van de bestelde extra’s shirt en bij de na-inschrijving.

Medewerker start/finish
Als medewerker in het start- en finishgebied kun je ingezet worden om alle deelnemers naar het juiste startvak te begeleiden. Ook kan het voorkomen dat je wordt ingezet om te helpen met het uitreiken van de medailles, sportdrank, het water en fruit. Of je hulp is gevraagd bij de garderobe waar deelnemers hun sporttas achter kunnen laten, terwijl ze hardlopen!