Blog 1 Roxanne: Van een rondje Singels, op naar de Enschede Marathon clinics

vrijdag 15 september 2017

Singelloop Enschede

Afgelopen zondag heb ik wederom met heel veel plezier meegelopen tijdens de 20e editie van de Enschede Singelloop.

Al een aantal weken ging het niet meer zo lekker met hardlopen en wisselden verschillende vervelende, maar ook hardnekkige pijntjes zich met elkaar af waardoor ik voor mijn gevoel niet zo goed voorbereid aan de start stond. Het moment dat je in dat startvak klaarstaat, samen met duizenden mede runners, gieren de zenuwen meestal door mijn lijf, gezonde wedstrijdspanning noemen ze dat.

Echter verbazingwekkend genoeg had ik tijdens het lopen helemaal nergens last van en heb ik super lekker gelopen met een netto finishtijd van 44:57.

Net nog even die laatste 100 meter sprinten om onder die 45 minuten te finishen en je voor enkele seconden net zo machtig voelt als onze sprintkoningin Dafne Schippers.

 

Runner`s high

Wat een heerlijk en euforisch gevoel is dat toch ook. Het moment dat je net over de finish komt, snakkend naar adem, ik kijk om mijn horloge en besef dat ik zojuist toch maar mooi bijna 3 minuten sneller ben gefinisht dan vorig jaar. De endorfine giert door mijn lichaam en het runner`s high gevoel komt weer sterk naar boven. Dat zullen vele lopers vast wel herkennen.

Dit was mijn 4e deelname op rij aan de Singelloop, maar ook met mijn snelste eindtijd tot nu toe. Geen persoonlijk record op de 8 kilometer, maar er moet altijd ruimte blijven voor verbetering. Dat vind ik juist altijd het meest motiverende na afloop van een wedstrijd, het gevoel dat je wat energie over hebt om de volgende keer nog sneller te finishen. Vooral wanneer je zo weinig hebt kunnen trainen de afgelopen weken en dan toch lekker pieken op het juiste moment geeft een extra kick.

 

Clinics

Met dit positieve gevoel kijk ik dan ook enorm uit naar de clinics van de Enschede Marathon die volgende week zaterdag weer van start zullen gaan.

Enkele weken geleden heb ik me aangemeld voor de clinics, waar ik heerlijk vanuit huis op de fiets naartoe kan. Dit jaar wordt er verzamelt bij Avatarz in Deurningen nabij het Hulsbeek in Oldenzaal.  Wat voor mij zo enorm motiverend is om hieraan deel te nemen, is dat ik zelf zeer nauw betrokken ben bij de Stichting Enschede Marathon als enthousiast vrijwilligster binnen de marketing commissie en jullie daarom ook regelmatig op de hoogte mag houden van noviteiten door middel van korte sfeerverslagen van de clinics en tijdens mijn eigen voorbereiding op mijn grote doel voor 2018: het uitlopen van mijn eerste marathon tijdens de feestelijke 50e editie op 22 april van de oudste marathon van Nederland: de Enschede Marathon!

Na twee jaar op rij deel te hebben genomen aan de halve marathon, vind ik het extra motiverend om in 2018 de uitdaging aan te gaan en keihard te trainen voor deze, zeker niet te onderschatten, 42,195 meter.

 

Samen lopen is leuker!

Tevens is het voor iedereen nog altijd mogelijk om je ook aan te melden voor de clinics. Er kan gekozen worden voor de afstanden 10, 21 en 42 kilometer. Hoe leuk is het dat je een bepaald doel voor ogen hebt en dit waar kan maken door middel van deze fantastische clinics onder begeleiding van professionele looptrainers en samen met andere loopmaatjes uiteindelijk aan de start te staan op een van de afstanden tijdens de jubileum editie van de Enschede Marathon.

Wellicht denk je nu, dat is toch niet voor mij weggelegd, of ik kan toch helemaal niet zover lopen. Dat is juist het mooie aan deze clinics, ze zijn voor iedereen toegankelijk, ook qua leeftijd vindt je altijd wel aansluiting. Zeg nou zelf, samen lopen is toch veel leuker?

 

Hiermee sluit ik deze blog af en zie jullie graag volgende week op 30 september bij Avatarz in Deurningen!

 

Sportieve groet,

Roxanne