DAV Kronos neemt organisatie Hoge Lage Torenloop over

Op zondag 26 november 2017 vindt (onder voorbehoud) de Hoge Lage Torenloop plaats, een van de meest charmante wegwedstrijden van Twente. De start is in Oldenzaal bij de St. Plechelmusbasiliek (de hoge toren) en de finish – na 15 kilometer – bij het Wim T. Schippers-torentje (de lage toren) op het terrein van Universiteit Twente.

Vaste waarde
De wedstrijd begon ooit op 1 april 1987 als aprilgrap van studentenatletiekvereniging DAV Kronos, maar is inmiddels voor veel hardlopers in Twente en omstreken een vaste waarde op de loopagenda. Het mooie parcours, het feit dat start en finish niet op dezelfde plek zijn en de goede organisatie dragen daar allemaal aan bij.

Organisatie
De afgelopen jaren was de organisatie in handen van de Enschede Marathon. Vanwege de toegenomen werkdruk op het marathonbureau – zo wordt op 22 april 2018 de 50e editie van de marathon georganiseerd en kent de Twentse Vrouwenloop in juni een sterke groei – neemt DAV Kronos met ingang van de komende editie de organisatie van de Hoge Lage Torenloop weer op zich.

Succesvol
De Enschede Marathon heeft ervoor gezorgd dat er een prima wedstrijd staat met een solide organisatorische basis. DAV Kronos heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de Hoge Lage Torenloop ook de komende jaren een succesvol evenement zal blijven.