Deelnemersinformatie Mazars Halve Marathon

Starttijd Mazars Halve Marathon
10.00 uur Mazars Halve Marathon (start/finish: Boulevard 1945)

Startvakken
De startvakken vind je op de Mooienhof aan het begin van de Boulevard. Ga uiterlijk 10 minuten voor de start in je startvak staan. Op je startnummer staat de kleur van het startvak waarin je bent ingedeeld.

Startvak Groen Genodigde lopers + direct daarachter lopers met wedstrijdlicentie
Startvak Blauw < 1:30:00 uur
Startvak Geel 1:30:00 uur – 1:45:00 uur
Startvak Oranje 1:45:00 uur – 2:00:00 uur
Startvak Rood > 2:00:00 uur

 

Ophalen startnummer en runnersbeurs
Je kunt je startnummer en eventueel bestelde extra’s (Enschede Marathon Runningshirt, Hardloopsokken en BibBits) zaterdag 15 april van 11.00 – 17.00 uur en zondag 16 april vanaf 07.30 uur tot een uur voor de start bij Saxion Hogeschool aan de M.H. Tromplaan 28 ophalen. Let op: je startnummer wordt niet thuisgestuurd! Je vindt je startnummer in de Enschede Marathon Tracking app en op de namenlijsten, die op het inschrijfbureau hangen.

Op zaterdag 15 april  is Bij Saxion is gelijktijdig de runnersbeurs: laat je informeren over sport- en hardloop gerelateerde producten en diensten.

De afstand van Hogeschool Saxion naar de start is ongeveer 1 km.

Medisch paspoort
Op de achterkant van je startnummer is er een mogelijkheid om je medisch paspoort invullen. Mocht er iets zijn wat voor ons van medisch belang is dan verzoeken we je nadrukkelijk dit in te vullen.

Ophalen startnummer van iemand anders
Je kunt het startnummer van een loopmaatje ophalen. Zorg voor een schermafbeelding van het startnummer Enschede Marathon Tracking app.

Aanleveren eigen bidon(s)
Aanleveren bidons bij het inschrijfbureau bij Saxion: zaterdag 15 april van 11.00 – 17.00 uur of op zondag 16 april tussen 08.00 uur en 08.30 uur.

Vermeld je startnummer en het kilometerpunt van de verzorgingspost(en) op de bidon(s). De maximale hoogte van de bidons is 24 centimeter. Bidons die hoger zijn worden niet op de drinkpost afgeleverd.

Enschede Marathon Tracking app
Volg je favoriete deelnemers live met de Enschede Marathon Tracking app. Je weet zo precies wanneer iemand gestart is, waar hij op het parcours is en wanneer hij finisht. Handig voor jou én je supporters! In de app vind je o.a. je eigen prestatie, startlijsten, het laatste nieuws en updates, de uitslagen en meer!

Extra opletten hele en halve marathon
Let op! De hele en halve marathon maken voor een deel gebruik van hetzelfde parcours. Er zijn daarom een aantal belangrijke punten op het parcours waar je extra goed moet opletten. Deze punten zijn heel duidelijk gemarkeerd onderweg middels een tekstkar (21 km/42 km).

Bereikbaarheid
Tijdens Enschede Marathon is de stad minder goed bereikbaar dan normaal. Houd er rekening mee dat je meer tijd nodig hebt om van A naar B te komen en dat er looproutes zijn die je moet volgen. Door middel van de plattegronden op deze pagina helpen we je verder om de juiste route te nemen om op tijd in het startvak te staan.

Tijdregistratie
De tijdregistratie van alle afstanden vindt plaats met behulp van een chip, die aan de achterkant van het startnummer is bevestigd. Let op: draag je startnummer altijd op de borst, niet op de rug!

Limiet
De limiet voor het afleggen van de Mazars Halve Marathon is 2,5 uur.

Tijdklokken onderweg
Klokken staan op alle 5 kilometerpunten, op het halve marathon-punt en bij de finish. De kilometerpunten worden aangegeven met borden aan de zijkant van de weg.

Uitslagen en oorkonde downloaden
Alle uitslagen vind je na afloop van het evenement terug op onze website. Hier kun je ook je oorkonde gratis downloaden.

Water- en (medische) verzorgingsposten
Iedere 2,5 km: waterposten

Iedere 5 km: verzorgingsposten met water, bananen, sportdrank en watersponsen

Na de finish: water en sportdrank

Bij onverhoopt uitstappen tijdens de wedstrijd: iedere 5 km (bij de verzorgingsposten) busjes om je naar start/finish te brengen.

Tassenafgifte
Op 16 april kun je je tas afgeven in de vrachtwagen (garderobe) Op het H.J. van Heekplein Het gebruik hier van is gratis.

Bevestig het tassenlabel dat aan je startnummer zit aan je tas en lever je tas in. Met je startnummer kun je vervolgens je tas weer ophalen. Enschede Marathon kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies of diefstal van persoonlijke bezittingen.

Omkleden, douchen en toiletten
Omkleden en douchen kan op -1 in de Van Heekgarage onder het H.J. van Heekplein. Het gebruik van de douches/kleedruimtes is op eigen risico. Toiletten vind je op het H.J. van Heekplein, bij de start, de finish en langs het parcours bij water- en verzorgingsposten.

Medaille graveren
Na de finish kun je op het H.J. van Heekplein bij de stand ‘medaille graveren’ je medaille laten graveren (€ 8,00). Heb je dit bij inschrijving besteld, dan staat als bewijs een medaille afgedrukt op je startnummer.

Parkeren (let op: betaald!)
Via deze link vind je meer informatie over parkeren met de fiets en auto. Wij adviseren om met de fiets of het OV te komen. Op 16 april geldt betaald parkeren. Winkels zijn gesloten.

Massage
Sportverzorging Oost Nederland is aanwezig om je te masseren na je inspanning. Na het bereiken van de finish vind je Sportverzorging Oost Nederland bij de ingang van de Klanderij. Alleen te bereiken nadat je over de finishlijn bent gekomen.

Evenementenplein
Op het H.J. Van Heekplein zijn diverse stands ingericht, kun je terecht om iets te eten en drinken en zijn er leuke activiteiten voor kinderen in het KidsDORP, verzorgd door het Fun & Fit team van Humankind met o.a. sport en spel en een klimwand. 

FAQ
Mis je informatie in dit overzicht? Bekijk onze FAQ’s. Wellicht vind je daar het antwoord op je vraag!

Starttijden overige afstanden
10.00 uur Demcon Marathon

13.00 uur Univé FitRUN 5 km

13.30 uur ROSEN CityRUN 10 km

15.15 uur Humankind KidsRUN Centrum