Is er een deelnamelimiet?
Nee, wij hanteren geen deelnamelimiet.

Hoeveel minuten voor het begin van mijn wedstrijd dien ik in het startvak te staan?
10 minuten, maar wij adviseren om eerder aanwezig te zijn rondom het startpunt.

Zijn er pacers?
Ja, er zijn pacers aanwezig op de hele en halve marathon.

Mag begeleiding op de fiets?
Nee, dit is niet toegestaan.

Bestaat er de mogelijkheid om eigen sportdrank mee te nemen?
Doe je mee aan de Demcon Marathon en wil je je eigen sportdrank meenemen? Dat kan! Je kunt jouw sportdrank op zaterdag 12 april van 11.00 – 17.00 uur inleveren bij het inschrijfbureau bij Saxion.

Op de bidons dient het startnummer en het kilometerpunt van de verzorgingspost vermeld te worden. Het is mogelijk om bij elke verzorgingspost een bidon af te leveren. De maximale hoogte van de bidons is 24 centimeter. Alle bidons die hoger zijn kunnen wij helaas niet op de betreffende drinkpost afleveren.

Zijn er startvakken?
De startvakken worden ingedeeld op tijd. Je moet in het startvak plaatsnemen waarvan jij denkt dat bij jou van toepassing is. Er wordt hier goed opgelet tijdens de wedstrijddag door de organisatie.
Doe jij mee aan de Univé FitRUN 5 km? Let dan op dat je niet tussen de halve- en hele marathonlopers gaat staan. Je start als deelnemer van de Univé FitRUN 5 km achter de halve- en hele marathonlopers.

Hoe verloopt de tijdsmeting?
Tijdklokken staan op alle 5 km punten van de loop, op het halve marathon punt en aan de finish. De kilometerpunten worden aangegeven met borden aan de zijkant van de weg.

Zijn er kluisjes aanwezig?
Ja, er zijn kluisjes aanwezig. Om ervoor te zorgen dat we de deelnemers een 100% veilige manier van waardevolle eigendommen opbergen kunnen bieden, introduceren we dit jaar op veler verzoek kluisjes in plaats van de traditionele gratis garderobe.

Je kunt eenvoudig online een kluisje boeken door de link te volgen die is opgenomen in de bevestigingsmail van je inschrijving. Mocht je je al hebben ingeschreven dan kun je gebruik maken van DEZE LINK.

Belangrijke informatie:
– Een kluisje kost €5,-
– De kluisjes zijn 0,60m breed en 1,98m hoog. Er is ruimte voor 3 tot 4 zomerjassen of 2 tot 3 winterjassen.
– Indien je online een kluisje hebt geboekt ontvang je op zaterdag 20 april om 09:00 uur per email het nummer van je kluisje en de bijbehorende pincode.
– Kluisjes zijn ook verkrijgbaar op 13 april. Scan simpelweg de QR-code ter plekke om een kluisje te boeken (cashless). Online boeken heeft voor jou als voordeel dat je verzekerd bent van een kluisje en voor ons als voordeel dat we weten hoeveel kluisjes we moeten inhuren.
We streven ernaar om jullie wedstrijd ervaring zo comfortabel en zorgeloos mogelijk te maken en hopen je hiermee van dienst te zijn!