College 'Get Ready!' interessant voor lopers van alle afstanden

In 2019 was de eerste editie al meteen een groot succes. En dus organiseert Enschede Marathon samen met Universiteit Twente onder de naam ‘Get Ready!’ ook dit jaar weer een laagdrempelig college over de laatste ontwikkelingen in de hardloopsport. Op vrijdagavond 22 april a.s. zijn hardlopers en andere geïnteresseerden van harte welkom op de UT om te komen luisteren naar diverse experts op het gebied van sport en wetenschap.

Het past helemaal in het streven van Enschede Marathon, waarvan op 24 april a.s. de 52e editie plaatsvindt, om op een toegankelijke manier wetenschappelijk kennis te delen met de deelnemers, vertelt Sandra Melief, directeur Enschede Marathon. “Wij vinden het belangrijk dat hardlopers van alle niveaus kennis kunnen maken met de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van de hardloopsport. En dat wordt zo goed ontvangen dat we daar vooral mee door willen gaan. De afgelopen twee jaar was het vanwege corona helaas niet mogelijk om deze colleges te organiseren, maar nu alle maatregelen zijn versoepeld kan het gelukkig weer.”

Interessant en relevant
Het belooft een interessante en leerzame avond te worden, vervolgt ze. “We hebben ook dit keer een aantal bevlogen topsprekers bereid gevonden om te komen vertellen over hun vakgebied. De onderwerpen zijn zo gekozen dat het voor iedereen interessant en relevant is, of je nu 5 of 42 kilometer loopt. Zo krijgen de lopers onder andere tips & tricks van een topatleet, komt hardlopen in hitte of kou aan de orde en worden de laatste technologische ontwikkelingen gedeeld, zoals het gebruik van drones voor biomechanische analyses.”

Wetenschap en innovatie
Met dit college, dat om 18.30 uur begint in de grote zaal in De Horst op Universiteit Twente, profileert Enschede Marathon zich nadrukkelijk als loopevenement waarbij wetenschap en innovatie in de loopsport voorop staat. “Als Enschede Marathon zijn we onderdeel van een hightech regio en daarom willen we graag fungeren als podium waar diverse innovaties in de praktijk worden gebracht”, zegt Melief. “Universiteit Twente is daarbij een logische en fijne partner.”

Topvrouw UT gekoppeld aan topatlete Enschede Marathon
Enschede Marathon draagt in 2022 het Elite label en is daarmee verzekerd van minimaal vijf mannelijke én vrouwelijke topatleten die aan de start verschijnen. Universiteit Twente kent een groot aantal top-onderzoeksters en timmert onder andere aan de weg op het vlak van sport data science – de inzet van big data in de (top)sport. In een duo-interview wordt tijdens het college Get Ready! een van deze UT-topvrouwen gekoppeld aan een topatlete.

Gratis toegang, aanmelden noodzakelijk
De toegang voor het college is gratis en er is plaats voor 250 toehoorders, die zich vooraf moeten aanmelden. “Na afloop kan er worden nagepraat tijdens een hapje en een drankje, aangeboden door Universiteit Twente”, besluit Melief. “Het belooft dus naast een nuttige ook een gezellige avond te worden.”

Bekijk hier het volledige programma en meld je aan.