Enschede Marathon verduurzaamt

Enschede Marathon hecht veel waarde aan het scheiden en hergebruiken van afval. Samen met onze nieuwe afvalpartner Rouwmaat Groep zorgen we ervoor dat de stad aan het einde van de dag weer netjes opgeruimd is. Hoe de inzameling van het afval in zijn werk gaat, lees je hier!

Voor dag en dauw gaan de mannen en vrouwen van Rouwmaat Groep in het marathonweekend op pad. Ze voorzien alle water- en verzorgingsposten van containers, die met vrachtwagens vervoerd en langs het parcours uitgeladen worden. Aan het einde van de dag, als alle deelnemers gefinisht zijn, rijdt Rouwmaat Groep opnieuw alle routes om de volle containers op te halen en het afval te scheiden, zodat het hergebruikt kan worden.

Otto van Baak, Rouwmaat Groep: “Duurzaamheid is voor Enschede Marathon én ons van belang. Door het ingezamelde afval te sorteren en te recyclen, werken we samen mee aan een betere samenleving. Wij kijken uit naar deze mooie nieuwe samenwerking!”

Over Rouwmaat Groep
Waar geleefd wordt, ontstaan afval en reststromen. Als je een marathon loopt, maar ook bij een verbouwing thuis, de sloop van een oud fabriekspand, het afgraven van een bouwput voor een nieuwe woonwijk of als je op kantoor je koffiebekertje weggooit. Bij Rouwmaat zetten zo’n 200 medewerkers zich elke dag in om deze reststromen in te zamelen en samen met onze partners een nieuw leven te geven. Zo leveren wij grondstoffen aan diverse producenten in de regio en verwerken wij minerale stromen samen met onze opdrachtgevers tot een stevig en duurzaam fundament voor wegen, gebouwen en woonwijken in Oost-Nederland. Zo zijn we al bijna 75 jaar een betrokken, persoonlijke en lokale partner voor steeds meer bedrijven,  overheden en particulieren.