Toch drie wedstrijden in 2021

2021 was net als 2020 een uitdaging voor iedere organisator van hardloopevenementen, zo ook voor ons. En toch was er zeker ook mooi nieuws dit jaar! We blikken terug.

April – NN Mission Marathon
’s Werelds snelste atleten stonden op 18 april aan de start van de NN Mission Marathon op Vliegveld Twenthe. Een bijzondere locatie, die wereldwijd veel aandacht kreeg in de media. Olympisch kampioen Eliud Kipchoge liep er de snelste tijd ooit in Enschede: hij finishte in 2.04:30 en vestigde daarmee het racerecord. De snelste dame, de Duitse Katharina Steinruck, liep bijna anderhalve minuut van haar beste tijd af. Ze won in een indrukwekkende tijd van 2.25:59, het racerecord bij de dames. Maar liefst 25 atleten bleven onder de Olympische kwalificatienorm en bemachtigden daarmee een startbewijs voor de olympische marathon in Tokio in augustus.

Mei – Ready for take-off
Op 16 mei organiseerde Enschede Marathon Ready for take-off, een Fieldlab Evenement op Vliegveld Twenthe.  Inschrijven voor de 5 km of 10km was voor maximaal 5000 deelnemers mogelijk. Ondanks de nog geldende maatregelen maakten vele enthousiaste lopers gebruik van deze mogelijkheid. Eindelijk was er weer een wedstrijd om aan deel te nemen. Nog niet helemaal een hardloopwedstrijd zoals vanouds, maar de unieke locatie, gezellige en goede sfeer én limited edition van de Ready for take-off medaille maakten dat allemaal goed. Reden genoeg om tevreden terug te kijken op deze bijzondere wedstrijd.

September – Urban City Run
Enschede blijft in beweging! Op 19 september organiseerden we de Urban City Run, een fun run van 5 en 7,5 kilometer. Geen tijdregistratie, geen wedstrijd, maar een echte fun run. De route liep langs bijzondere plekken en dwars door gebouwen in de Enschedese binnenstad. Een selfie maken ‘on stage’ in het Muziekkwartier, door de bibliotheek rennen of dansend langs een DJ bij Fellini. Het gebeurde allemaal. Benieuwd naar de UCR053? Bekijk de after movie die New Imaging voor ons maakte hier.