Ingrid Prigge

- Lid loperscommissie en trainer clinics Enschede Marathon
- Meervoudig winnares Enschede marathon
- Ervaren wedstrijdloopster en enkele jaren in de Nederlandse top gelopen, met name op de marathon
- “Running is my happy hour!”

"Mijn naam is Ingrid Prigge en inmiddels ben ik ruim elf jaar als trainster betrokken bij de Enschede Marathon-clinics. Meer dan twaalf jaar geleden startte ik mijn trainerscarrière. Ik heb onder andere training gegeven bij hardloopvereniging LAAC Twente. Daarnaast geef ik clinics aan bedrijven, instellingen en scholen. Ieder jaar verheug ik mij weer enorm op de bijeenkomsten van Enschede Marathon in de vorm van de clinics en gezamenlijke duurlopen. Met mijn eigen bedrijf, ITM-Running in Borne, deel ik mijn eigen hardloopervaringen met mijn leden. Ik heb een prachtige hardloopcarrière gehad, die eigenlijk (pas) rond mijn 35e begon. Mijn ervaringen deel ik graag met je tijdens de clinics en duurlopen, waarin we samen naar een van de afstanden van de Enschede Marathon toe trainen.

Een tip die ik je mee wil geven: train niet teveel, te snel en te hard. Luister vooral naar je lichaam als je vermoeid bent of pijntjes hebt. Voel goed wat je voelt en kijk niet alleen op je horloge. En... Houd bovenal plezier in het hardlopen!"

M: [email protected]
T: 06 - 2314 5259
W: www.itmrunning.nl

Marti ten Kate

"Mijn naam is Marti ten Kate en ik ben sinds het begin betrokken bij de clinics van de Enschede Marathon. Dat is al meer dan 25 jaar. Eén jaar ontbrak ik en dat voelde toen toch raar. Zelf loop ik al hard sinds mijn zestiende en was (meest op de marathon) actief op internationale kampioenschappen, waaronder ook de Olympische Spelen in 1988. Ik ben nog steeds een enthousiast loper, hoewel dat nu wel een stukje langzamer gaat.

Bij de clinics probeer ik ook dit jaar weer de gezamenlijke lange duurlopen te organiseren. Die duurlopen worden dan steeds wat langer en eindigen eind maart met 18 km voor iedereen die in Enschede de halve marathon gaat lopen. Voor de hele marathonlopers is de laatste lange duurloop 36 km en dat is toch wel heel stoer als je dat voltooit. Je bent dan helemaal klaar voor de hele marathon.

Als tip wil ik meegeven om de lange duurlopen (waaronder ook de gezamenlijke lange duurlopen) te omcirkelen in je agenda. Dat is de basis om straks verantwoord een halve of hele marathon te lopen."

M: [email protected]
T: 06 - 4244 1078

Henk-Jan Klooster

Sportarts SPORTMEDX

M: [email protected]
T: 0543 - 544 060 of 053 - 434 3888
W: www.sportmedx.nl

Irma Koopman

M: [email protected]
T: 074 - 278 1515 (bereikbaar na 14.00 uur)

Arie Fröberg

- Trainer clinics
- (Ultra) lange afstand lopen, triathlon, lange afstand zwemmen
- Kleine stapjes, grote vooruitgang!

"Mijn naam is Arie Fröberg en ik ben een van de trainers voor de clinics van Enschede Marathon. Meestal begeleid ik samen met Richard Mast groep 3 van de halve marathon. Wij vinden plezier in het hardlopen één van de belangrijkste onderdelen van de hele voorbereiding. Dan komen de prestaties vanzelf. Zelf ben ik al zo’n 45 jaar actief sporter en altijd weer op zoek naar nieuwe uitdagingen. En dat hoeft niet altijd een georganiseerde wedstrijd te zijn. Want het is ook leuk om zelf iets sportiefs te organiseren.

Mijn tip: met kleine stapjes kom je snel vooruit!"

M: [email protected]
T: –

Nick Vredenbregt

"Sinds 2012 ben ik als loper aangesloten bij de Enschede Marathon-clinics, mijn eerste clinic. Later ben ik duurlopen gaan begeleiden en organiseren/uitzetten voor de clinics. Sinds 2018 verzorg ik ‘starters-clinics’, in 2019 behaalde ik mij looptrainer-diploma bij de Atletiekunie. Ik verzorg wekelijks een training bij hardloopvereniging LAAC Twente en Loopgroep ODI in Weerselo. Mijn belangstelling en voorkeur gaat uit naar lopen met beginnende lopers en hen motiveren om te blijven lopen. Daarbij gaat mijn aandacht speciaal uit naar loophouding en -techniek, zodat er blessurevrij en met veel plezier kilometers gemaakt kunnen worden."

M: [email protected]
T: –

Richard Mast

M: [email protected]
T: 06 - 8141 6127

Bart Withag

M: [email protected]
T: 06 - 2421 1266

Elly Buijvoets

M: [email protected]
T: 06 - 4306 3815

Attje Boom

Sportmassage & Pedicure Attje Boom
- Houdt praktijk bij Fysio Holland, Geessinkbrink 7, Enschede en Pijlhuishorst 40, Enschede
- Begeleidt veel regionale hardlooptoppers en andere atleten

M: [email protected]
T: 06 - 4209 0065
W: www.attjeboom.nl

Frank Koehorst

Sportfysiotherapeut Fysiotherapie De Werfheegde

M: [email protected]
T: 053 - 572 7561
W: https://www.fysiotherapiewerfheegde.nl/

Frida Bilterijst - der Weduwe

Sportmasseur Sportcare Frida

M: [email protected]
T: 053 - 431 5186
W: www.sportcarefrida.nl

Hans Muijderman

(Sport)podoloog Fysiotherapie & Podologie Lattrop

"Voor iedere sporter - ongeacht het niveau - zijn goede sportschoenen, juiste sport inlays en juiste adviezen van groot belang. Spieren, pezen en gewrichten worden immers extra belast en als dit op een verkeerde manier gebeurt, kunnen er blessures ontstaan."

M: [email protected]
T: 0541 - 229 494
W: www.fysio-lattrop.nl

Gea Siekmans

- Lid loperscommissie Enschede Marathon
- Ervaren hardloopster, al meer dan 45 jaar lang
- Running is not my sport, it is my way of life!

"Mijn naam is Gea Siekmans en ik ben sinds kort één van de trainers voor de clinics van de Enschede Marathon. Sinds mijn 12e ben ik lid van een atletiekvereniging. Inmiddels heb ik zeventien marathons en vele halve marathons gelopen. Ik beleef ontzettend veel plezier in het hardlopen. Ik heb jarenlang beginnersgroepen begeleid. Ik vind het fijn om het plezier in het hardlopen met jullie te delen. Hardlopen geeft een gevoel van vrijheid en goed bezig zijn met je lichaam en geest. ik hoop dat wij dat samen kunnen beleven!

Mijn tip: leer te luisteren naar je lichaam, loop niet te hard van stapel en geniet van de buitenlucht."

M: [email protected]
T: 06 - 2503 3101