Ingrid Prigge

- Lid van de loperscommissie en looptrainer clinics Enschede Marathon. Meervoudig winnaar Enschede marathon.
- Ervaren wedstrijd hardloper en enkele jaren in de Nederlandse top gelopen, met name op de marathon.
- Running is my happy our!

Mijn naam is Ingrid Prigge en ben ongeveer 11 jaar actief als hardlooptrainer bij de Enschede Marathon. Verheug me ieder jaar weer op de bijeenkomsten in de vorm van de clinics en de gezamenlijke duurlopen. Ben 12 jaar actief als hardlooptrainer en heb training gegeven bij LAAC Twente en geef clinics bij bedrijven, instellingen en scholen Ik heb inmiddels mijn eigen hardloop onderneming “ITM-Running” in Borne waar ik al mijn eigen hardloopervaringen kan uitwisselen met mijn leden. Heb een mooi e hardloop carriére gehad vanaf (pas) mijn 35e. Deze ervaringen wil ik ook delen in de clinics en duurlopen voor de Enschede Marathon.

Een tip die ik jou wil meegeven; niet teveel, te snel en hard trainen, luister vooral naar je lichaam als je vermoeid bent of pijntjes hebt. Voel goed wat je voelt en kijk niet alleen op je horloge. Hou bovenal plezier in het hardlopen.

E-mail: [email protected]
Tel.: 06 2314 5259

Henk Jan Klooster

Sportarts Sportmedx.nl
E-mail: [email protected]
www.sportmedx.nl
Tel.: 0543 54 4060 of 053 43 43 888

Marti ten Kate

Mijn naam is Marti ten Kate en ik ben vanaf het begin betrokken bij de clinics van de Enschede Marathon. Dat is al meer dan 25 jaar. Eén jaar ontbrak ik en dat voelde toen toch raar. Zelf loop ik al hard sinds mijn zestiende en was (meest op de Marathon) actief op Internationale Kampioenschappen, waaronder ook de Olympische Spelen in 1988. Op dit moment loop ik nog steeds, hoewel dat nu wel een stukje langzamer gaat.

Bij de clinics probeer ik ook dit jaar weer de gezamenlijke lange duurlopen te organiseren. Die duurlopen worden dan weer steeds langer en eindigen eind maart met 18 km voor iedereen die in Enschede de Halve gaat lopen. Voor de Hele Marathonlopers is de laatste lange duurloop weer 36 km en dat is toch wel heel stoer als je dat voltooid. Dan ben je ook helemaal klaar voor de Hele Marathon.

Als tip wil ik meegeven om de lange duurlopen (waaronder ook de gezamenlijke lange duurlopen) te omcirkelen in je agenda. Dat is de basis om straks verantwoord een Halve of Hele Marathon te lopen.

E-mail: [email protected]
Tel.: 06 4244 1078

Irma Koopman

E-mail: [email protected]
Tel.: 074-278 1515 (bereikbaar na 14.00 uur)

Arie Fröberg

- Trainer Clinics
- (Ultra) lange afstand lopen, triathlon, Lange afstand zwemmen
- Kleine stapjes, grote vooruitgang

Mijn naam is Arie Fröberg en ik ben een van de trainers voor de clinics van Enschede Marathon. Meestal begeleid ik samen met Richard Mast groep 3 van de halve marathon. Wij vinden plezier in het hardlopen één van de belangrijkste onderdelen van de hele voorbereiding. Dan komen de prestaties vanzelf. Zelf ben ik al zo’n 45 jaar actief sporter en altijd weer op zoek naar nieuwe uitdagingen. En dat hoeft niet altijd een georganiseerde wedstrijd te zijn. Want het is ook leuk om zelf iets sportiefs te organiseren.
Mijn tip: met kleine stapjes kom je snel vooruit.

E-mail: [email protected]
Tel.: –

Nick Vredenbregt

Vanaf 2012 ben ik als loper aangesloten bij de Enschede Marathon Clinics, mijn eerste clinic.
Later ben ik duurlopen gaan begeleiden en organiseren/uitzetten voor de clinics.
Sinds 2018 verzorg ik ‘Starters-clinics’ en behaalde in 2019 mijn Looptrainer AU-diploma.
Ik verzorg wekelijks een training bij LAAC Twente en Loopgroep ODI in Weerselo.
Mijn belangstelling, en voorkeur, is het lopen met starters en hen te motiveren om te blijven lopen.
Daarbij gaat de aandacht speciaal uit naar loophouding en – techniek om zo blessure vrij en met veel plezier kilometers te maken.

E-mail: [email protected]
Tel.:

Richard Mast

E-mail: [email protected]
Tel.: 06 8141 6127

Bart Withag

E-mail: [email protected]
Tel.: 06 2421 1266

Peter Muntel

Mijn naam is Peter Muntel. Ik ben net zoals Marti ten Kate vanaf het begin betrokken bij de marathon clinics. De eerste jaren was ik niet als trainer maar als deelnemer betrokken bij de clinics.
Na het behalen van mijn trainers licentie (2002) ben ik ook als trainer betrokken geraakt bij de clinics.
Ik ben gestart als trainer bij Avanti-Wilskracht. Na mijn verhuizing ben ik training gaan geven bij de Kopslopers in Borne. Indien nodig assisteer ik Ingrid Prigge bij ITM Running.
Mijn doel als trainer is de deelnemers net zo enthousiast voor het hardlopen te maken als ik zelf. Het gaat mij dan vooral om het plezier in het hardlopen.
Zelf ben ik een hardloper die afkomstig is uit de voetbal. Als voetballer had ik niet zo veel interesse in lange afstanden lopen. Na mijn eerste deelname aan de clinics (1995)werd alles anders. Sindsdien heb ik bijna elk jaar mee gedaan aan een afstand van de Enschede Marathon. 5 x de hele marathon en heel vaak de halve marathon gelopen.

Tip: Train ook het eten en drinken onderweg tijdens de lange duurlopen.

E-mail: [email protected]
Tel.: 06 5370 6504

Elly Buijvoets

E-mail: [email protected]
Tel.: 06 4306 3815

Claudia van Daalen

Hoi , mijn naam is Claudia van Daalen en ik ben een van de trainers voor de clinics van de Enschede marathon. Dit jaar ( 2020) maak ik mijn debuut in dit trainersteam.
Ik loop nu iets meer dan 5 jaar ,ben trainer bij Avanti in Glanerbrug en tevens ben ik sportvoedingsdietiste.
Inmiddels 6 marathons en 3 ultra marathons verder weet ik dat niet de sky the limit is maar dat er voetstappen op de maan zijn!
Een tip die ik iedere loper wil meegeven is: zorg dat je altijd naar het toilet bent geweest voordat je aan je loopje begint.

Attje Boom

Houd praktijk bij Fysio Holland, Geessinkbrink 7, Enschede en Pijlhuishorst 40, Enschede.
Begeleid veel regionale hardlooptoppers en andere atleten.

Sportmassage & Pedicure Attje Boom
Attje Boom- sportmasseur
E-mail: [email protected]
Tel.: 06 4209 0065
www.attjeboom.nl

Frank Koehorst

Sportfysiotherapeut
E-mail: [email protected]
Tel.: 053-572 7561
www.fysiothearapiewerfheegde.nl

Frida Bilterijst - der Weduwe

Sportmasseur Sportcare
E-mail: [email protected]
Tel.: 053 431 5186
www.sportcarefrida.nl

Hans Muijderman

Fysiotherapie & Podologie Lattrop
(sport) podoloog
E-mail: [email protected]
Tel.: 0541-229 494
www.fysio-lattrop.nl

Extra informatie: Voor iedere sporter, ongeacht het niveau zijn goede sportschoenen, juiste sportinlay ’s en juiste adviezen van groot belang.
Spieren, pezen en gewrichten worden immers extra belast en als dit op een verkeerde manier gebeurt dan kunnen er blessures ontstaan.

Gea Siekmans

- Lid van de loperscommissie Enschede Marathon
- Ervaren hardloper al 45 jaar lang.
- Running is not my sport, it is my way of life.
Mijn naam is Gea Siekmans, ik ben sinds kort één van de trainers voor de clinics van de Enschede Marathon. Vanaf mijn 12e zit ik op atletiek en heb inmiddels 17 marathons en vele halve marathons gelopen. Ik beleef veel plezier in het hardlopen.
Ik heb jaren lang beginners groepen begeleid, het is fijn om het plezier in het hardlopen te delen met jullie. Hardlopen geeft een gevoel van vrijheid en goed bezig zijn met je lichaam en geest, ik hoop dat wij dat samen kunnen beleven.
Mijn Tip: Leer te luisteren naar je lichaam, loop niet te hard van stapel en geniet van de buitenlucht.

E-mail.: [email protected]
Tel.: 06-25033101