5 & 10 km – READY FOR TAKEOFF

De 5 km & 10 km RUN van Enschede Marathon is officieel Fieldlab Evenement

In het voorjaar van 2021 zijn er verschillende praktijktesten, onder de noemer Fieldlab Evenementen,
uitgevoerd. Het doel hiervan is onderzoek te doen naar het gedrag van bezoekers. En naar maatregelen waarmee grotere groepen mensen op een veiligere en verantwoorde manier bij elkaar kunnen komen. Fieldlab Evenementen heeft toestemming van het kabinet gekregen voor opschalingstesten met een hogere bezoekerscapaciteit. De nieuwe reeks praktijkonderzoeken moet voldoen aan diverse criteria, zoals opschalen, verbreden en verdiepen.

Wij zijn gevraagd op 16 mei een 5 km & 10 km RUN te organiseren voor 5.000 deelnemers.

En jij kunt daarbij zijn!
Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het zo snel mogelijk heropenen van de maatschappij zonder maatregelen en zonder tests. Wij verwachten dat de resultaten van het onderzoek met wetenschappelijke onderbouwing hier direct aan bijdragen.
Verdeeld over de dag zullen er 4 startschoten klinken voor in totaal 5.000 deelnemers die 5 of 10 kilometer zullen hardlopen over het afgesloten Evenemententerrein Vliegveld Twenthe zonder publiek.

Boardingpass
Prijs: € 19,50

Inclusief:

  • Limited edition Ready for Takeoff Medaille
  • COVID – test
  • Door de atletiekunie gecertificeerd 10 km parcours. 5 km parcours is 5.184 km
  • Rond 11 juni krijg je een speciale editie van het Marathon Magazine thuisgestuurd!

Medaillegravering (€ 6,50 pre order, € 8,- ter plaatse) en (onbewaakte) garderobe is aanwezig

Take off time
10.00 uur 10 km (400 plaatsen gereserveerd voor businessflights)
12.00 uur 10 km
14.00 uur 10 km
16.00 uur 5 km & 10 km
Je kunt een tijdvak naar keuze boeken. Als het ene tijdvak vol is kun je nog een andere proberen.

De Fieldlab Evenementen mogen alleen doorgaan onder strenge voorwaarden. Zo moeten alle bezoekers voorafgaand aan een evenement een sneltest ondergaan en bij deelname aan een evenement een negatief testresultaat kunnen laten zien. De test kun je gewoon in je eigen woonplaats doen. Na inschrijving krijg je een link voor een speciale app die jou helemaal door het proces heen loodst. Je krijgt allerlei informatie en weetjes vooraf en de app vertelt je precies wanneer en waar je een test kunt laten doen. In het kader van het onderzoek vragen we je 5 dagen na afloop van het evenement dringend een nieuwe test te laten doen. De organisatie en de gemeente maken afspraken over de eisen die voor dit evenement gelden.

De veiligheid wordt op meerdere manieren gewaarborgd. Het afgesloten terrein is alleen toegankelijk voor deelnemers met een boardingpass én negatieve coronatestuitslag. Daarbij vindt het event plaats in de buitenlucht op de uitgestrekte terrein van Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. Piekdrukte wordt voorkomen omdat toeschouwers er deze editie niet bij kunnen zijn en omdat de deelnemers verdeeld worden over 4 startgroepen.

Mag wetenschappelijk onderzoek leuk zijn?
Jazeker! Anders komt er ook niemand en kan er geen nuttig onderzoek gedaan worden. We sluiten af op een gezellig finishplein waar je onder het genot van een hapje en drankje met elkaar kunt napraten.

Be fit, fast & ready!