Persbericht Enschede Marathon- maandag 29 juli 2019

Clinics Enschede Marathon gaan weer van start!

 Al meer dan 25 jaar zijn de clinics van de Enschede Marathon een begrip in Twente. Het is en blijft dan ook een ijzersterke combinatie: de sportieve uitdaging van de 10km, halve marathon of hele marathon, en een gezamenlijke voorbereiding onder leiding van ervaren trainers en topatleten zoals Ingrid Prigge en Marti ten Kate.

 Op zaterdag 7 september a.s. gaan de nieuwe Enschede Marathon-clinics van start met een eerste  ‘Oriëntatie Workshop’. Hier kunnen de deelnemers kennis maken met elkaar, maar ook met het medische team en alle betrokken trainers. En een noviteit: de eerste clinic is vrijblijvend, er kan die dag ter plekke nog worden ingeschreven. Op zaterdag 5 oktober gaan de clinics dan officieel van start.

Voordelen
Wat de voordelen zijn van de clinics? Daar hoeft eventmanager Sandra Melief niet lang over na te denken. “De deelnemers aan de clinics weten zeker dat ze op zondag 19 april 2020 superfit en optimaal getraind aan de start staan van de Enschede Marathon. Ze hebben zich niet alleen sportief voorbereid, maar ook tal van bruikbare en praktische adviezen gekregen van ervaren trainers, wetenschappers, experts én toplopers. Bovendien kennen de clinics een sterke sociale component, want wat is er prettiger dan op je eigen niveau met andere lopers te kunnen trainen in een mooie omgeving?”

Compleet pakket
Deelname aan de clinics voor de 10 km kost 80 euro, halve marathon 100 euro en hele marathon 120 euro. “Dat valt erg mee als je ziet wat je er allemaal voor krijgt”, aldus Melief. “Want het is echt een heel compleet pakket. Deelnemers kunnen niet alleen meedoen aan de acht clinics, maar krijgen ook een trainingsschema en een deelnamebewijs voor de Enschede Marathon. Daarnaast kunnen ze zich iedere clinic laten adviseren over zaken als voeding, looptechniek en ademhaling. Ook zijn er standaard fysiotherapeuten en podotherapeuten aanwezig voor een massage of persoonlijk advies. Bovendien is deelname aan de Halve van Hengelo inbegrepen, evenals een mooi en functioneel hardloopshirt. En een boel gezelligheid natuurlijk!”

Locatie
‘De Blokhut’ van Avatarz, Hengelosestraat 230, Deurningen

Programma
08.30 uur – Inloop met koffie/thee. Gelegenheid vragen te stellen aan medisch team en trainers.
08.45 uur – Korte lezing/presentatie van diverse experts
09.00 uur – Voorbereiden op clinic
09.15 uur – Start clinic
Ca. 11.30 uur – Einde

Data
Zaterdag 7 september – Oriëntatie Workshop (inclusief loopclinic)
Zaterdag 5 oktober – Clinic
Zaterdag 2 november – Clinic
Zaterdag 16 november – Duurloop
Zaterdag 7 december – Clinic
Zaterdag 21 december – Duurloop
Zaterdag 4 januari – Clinic
Zaterdag 18 januari – Duurloop
Zaterdag 1 februari – Clinic
Zaterdag 15 februari – Duurloop
Zaterdag 7 maart – Clinic
Zaterdag 21 maart – Duurloop
Zaterdag 11 april – Clinic
Zaterdag 9 mei – Nagenieten en napraten

Kijk voor meer informatie over de clinics en het complete programma op: https://www.enschedemarathon.nl/clinics-2/