Nieuwsbrief: Nieuws over jouw deelname in 2019

Weet je het nog, zondag 22 april, de dag van de 50e Enschede Marathon? Wat een prachtige, zonovergoten en feestelijke dag was dat! Als organisatie blikken wij er met heel veel plezier en voldoening op terug, maar kijken we natuurlijk ook alweer vooruit naar de eerstvolgende editie op zondag 14 april 2019.

Gouden loopfeest

De ‘gouden’ editie van de Enschede Marathon werd er een om nooit te vergeten: meer dan 11.000 deelnemers die zich niets aantrokken van de zonnige weersomstandigheden en er samen met de vrijwilligers, de sponsoren en de supporters een geweldig loopfeest van maakten. Zeker, het was warm, maar dat maakte het finishen alleen maar heroïscher. Wil je nog eens nagenieten van die geweldige zondag in april? Kijk dan naar de fraaie Aftermovie die er is gemaakt.

Meedoen in 2019

Had je je in 2018 voorgenomen om je PR te verbeteren en is dat door de warmte niet gelukt? Of was het de eerste keer dat je meedeed en weet je zeker dat je sneller kunt? Dan hebben we goed nieuws voor je: de inschrijving is inmiddels geopend! En nog meer goed nieuws: we kunnen nu alvast verklappen dat er diverse verbeteringen zullen zijn ten opzichte van vorig jaar. Zo hebben we de route naar Glanerbrug een stukje korter gemaakt om te voorkomen dat de kop van de hele marathon in de staart van de halve en de hele marathon terechtkomt. Het drukste punt is op die manier niet meer in Lonneker, maar verderop op de Voortsweg, waar veel meer ruimte is.

Feedback

Omdat we jullie mening en ervaringen heel belangrijk vinden, hebben we na afloop van de vorige editie een enquête gehouden onder de deelnemers. De Top 3 van opmerkingen:

  1. Het gedeelte over de F35 (vanaf de Grolsch Veste) werd als zwaar ervaren en er was bovendien weinig te beleven. Daar gaan we dus volgend jaar wat aan doen! Er komt meer muziek, meer sfeer en we gaan de wijk Twekkelerveld er volop bij betrekken.
  2. De gezamenlijke start was relatief druk en niet iedereen wist het goede startvak te bereiken. Goed nieuws: we starten (én finishen) volgend jaar op een andere plek, waar meer ruimte en overzicht is.
  3. Ook bij de drankposten aan het begin van de route was het erg druk en grepen sommige lopers mis. Dat kan natuurlijk niet! We gaan er daarom voortaan ieder jaar van uit dat het schitterend, warm en zonnig weer wordt, dan weten we zeker dat er ruim voldoende is voor iedereen.

Meer sfeer

Zoals gezegd zullen er in de komende editie diverse aanpassingen zijn in het parcours waardoor meedoen nog aantrekkelijker wordt. We zullen zorgen voor meer ruimte, meer sfeer en nog meer beleving. Ook blijft Glanerbrug aan het begin van de route, daar hebben we veel positieve reacties op gekregen.

We gaan de komende maanden hard voor jullie aan het werk om er weer net zo’n geweldige dag van te maken als vorig jaar. Dus graag tot ziens op zondag 14 april 2019 bij de 51e editie van de Enschede Marathon. Wij hebben er zin in! Jij ook? Schrijf je dan nu alvast in.

Inschrijfformulier Enschede Marathon 2019