Enschede Marathon helpt je om ontspannen en goed voorbereid aan de start te verschijnen.
Bekijk hieronder waar we je mee kunnen helpen.

Congres: Get Ready

Get Ready!

Na het succes van ‘When Science Meets the Runner’ organiseert de Enschede Marathon samen met de Universiteit Twente en Roessingh Research & Development op donderdagavon 16 april a.s. een tweede congres: ‘Get Ready’. De onderwerpen zijn zo gekozen dat je – of je nu 5 of 42 kilometer loopt - op zondag 19 april perfect voorbereid aan de start staat. Blessurepreventie, mentale voorbereiding, de weersvoorspelling, het voorkomen van oververhitting, het komt allemaal aan de orde. Dat wil je toch niet missen?

Sprekers
Zo legt Marijke Schotanus uit hoe je FLOW in je leven krijgt. Marijke heeft het boek ‘Durf te Floreren’ geschreven, en geeft je de laatste tips om helemaal ZEN aan de start te verschijnen. Een expert op het gebied van warmteregulatie, komt vertellen hoe je om kunt gaan met (extreme) warmte of koude tijdens het sporten. Erg handig, mocht de temperatuur tijdens de Enschede Marathon oplopen! Data-expert Joost Kok vertelt over de ontwikkelingen in Twente rond het thema sport en veiligheid, waarbij het begrip ‘veiligheid’ breed wordt opgevat: niet alleen blessurepreventie, maar ook sociale veiligheid, veiligheid bij accommodaties, veiligheid bij evenementen en sociale veiligheid bij het sporten.

Voorbeschouwing
En Gianni Romme loopt niet alleen op zondag 19 april de hele marathon, maar geeft tijdens het congres ook een praktische voorbeschouwing. Wat voor weer wordt het, wat kun je verwachten op de wedstrijddag en hoe kun je je daar het beste op voorbereiden? Vanuit zijn ervaring als topsporter krijg je waardevolle tips waar je op zondag 19 april je voordeel mee kunt doen!

En last but not least: voor iedere deelnemer aan het congres ligt een speciaal UT-gadget klaar. Wat precies, dat houden we nog even geheim, maar het is zeker iets waar je blij van wordt.

Deelname is gratis, dus iedereen is van harte welkom!

Clinics

Wil jij op zondag 19 april 2020 fit en goed getraind aan de start staan van de Enschede Marathon?
Wil jij advies van ervaren trainers, experts en toplopers over een optimale voorbereiding?
Wil jij met andere lopers op je eigen niveau trainen in een prachtige omgeving?
Doe dan mee aan de clinics van de Enschede Marathon!

Al meer dan 25 jaar zijn de clinics van de Enschede Marathon een begrip in Twente. Het is dan ook een ijzersterke combinatie: de sportieve uitdaging van de 10km, halve marathon of hele marathon, en een gezamenlijke voorbereiding onder deskundige leiding van ervaren trainers en topatleten zoals Ingrid Prigge en Marti ten Kate.

Bovendien krijg je tijdens de clinics tal van tips & tricks van vooraanstaande experts op het gebied van o.a. voeding, looptechniek en ademhaling. En heb je advies nodig van een fysio- of podotherapeut of wil je een massage? Dat kan ter plekke! Ook is deelname aan de Halve van Hengelo inbegrepen, evenals een fraai en functioneel hardloopshirt. Er is altijd een hardloopspeciaalzaak aanwezig voor het juiste kleding- en schoenadvies!

Klik op onderstaande link voor meer informatie:

Clinics