In eigen tempo wandelen en samen herinneringen maken

De eerste editie van de Twee van Enschede, het laagdrempelige wandelevenement van twee Engelse mijl (3,2 km) in het centrum van Enschede, was in 2019 al meteen een succes. Op zaterdagavond 23 april wordt de tweede editie georganiseerd, dit keer met een nieuwe naam: de Menzis Twee van Enschede. En zo blijft Enschede Marathon, die op 24 april haar 75e verjaardag viert, zich ontwikkelen.

Geen wedstrijd
“De Menzis Twee van Enschede is bedoeld voor iedereen. Het gaat hier niet om hardlopen, maar om wandelen en elkaar ontmoeten”, zegt Sandra Melief, directeur van Enschede Marathon. “Er is geen tijdwaarneming, want het is geen wedstrijd. Wat het wel is: deelnemers leggen een hele leuke en gezellige route van twee Engelse mijl, dus 3,2 kilometer door het centrum van Enschede af. Je mag op je eigen tempo wandelen, deelnemen als nordic walker of met je handbike. Of misschien wil je wel iemand duwen in een rolstoel. Wie het snelst is, is niet belangrijk, het gaat om het meedoen en samen herinneringen maken.”

Samen meedoen
Enschede Marathon organiseert de Menzis Twee van Enschede samen met Menzis, Sportaal en de gemeente Enschede. “Namens gemeente Enschede ondersteun ik dit fantastische initiatief van harte”, zegt Niels van den Berg, wethouder Sport. “Sport hoort toegankelijk te zijn voor iedereen. Alle Enschedeërs moeten kunnen meedoen. Want sport verbroedert en is goed voor lichaam en geest. Samen meedoen en samen bewegen, daar gaat het om. Met de Twee van Enschede dragen we daar op een innovatieve manier aan bij. Dat maakt mij bijzonder trots!”

Gijs Rotteveel, directielid van Menzis: “Bij Coöperatie Menzis doen we er alles aan om zo veel mogelijk mensen in beweging te brengen. Want bewegen is niet alleen leuk en gezond, het versterkt ook je leefkracht. Daarom ondersteunen we de Twee van Enschede van harte. Zo zorgen we ervoor dat inwoners uit regio Twente op een laagdrempelige manier meer kunnen bewegen en in contact komen met elkaar. Het plezier in samen bewegen en ontmoeten staan centraal. Dat zien we iedere keer terug bij de deelnemers!”

Feestje
Maaike van Dartel, coördinator gezonde leefstijl van Sportaal, sluit zich daar volledig bij aan. “Sportaal vindt het belangrijk dat zoiets laagdrempeligs als wandelen voor iedereen een feestje kan worden.” En een feestje wordt het zeker, want onderweg is er volop muziek en entertainment. Ook ligt er voor alle deelnemers bij de finish een fraaie medaille klaar. “Met de start en finish op de Oude Markt in hartje centrum is gezelligheid gegarandeerd”, zegt Sandra Melief. “Zeker weten dat iedereen hier heel veel energie van krijgt!” 

Meer informatie over de Menzis Twee van Enschede is hier te vinden.