Deelnemersinformatie ROSEN CityRUN 10 km

Starttijd ROSEN CityRUN 10 km
13.30 uur ROSEN CityRUN 10 km (start/finish: H.J. van Heekplein)

Startvakken
De startvakken vind je op de busbaan bij het Van Heekplein. Ga uiterlijk 10 minuten voor de start in je startvak staan. Op je startnummer staat de kleur van het startvak waarin je bent ingedeeld.

Startvak Groen Lopers met wedstrijdlicentie
Startvak Blauw < 55 minuten
Startvak Geel 55 minuten – 01:04:00 uur
Startvak Oranje 01:04:00 uur – 01:15:00 uur
Startvak Rood > 01:15:00 uur

Ophalen startnummer
Je kunt je startnummer en eventueel bestelde extra’s (shirt, BibBits) zaterdag 23 april van 11.00 – 17.00 uur en zondag 24 april vanaf 07.30 uur tot een uur voor de start bij Saxion Hogeschool aan de M.H. Tromplaan 28 ophalen. Let op: je startnummer wordt niet thuisgestuurd!

Je vindt je startnummer in de Close App, de Enschede Marathon Tracking app en op de namenlijsten, die op het inschrijfbureau hangen.

Bij Saxion is gelijktijdig de runnersbeurs: laat je informeren over sport- en hardloop gerelateerde producten en diensten.

De afstand van Hogeschool Saxion naar de start is ongeveer 1 km.

Ophalen startnummer van iemand anders
Je kunt het startnummer van een loopmaatje ophalen. Zorg voor een schermafbeelding van het startnummer uit de Close App of Enschede Marathon Tracking app.

Enschede Marathon Tracking app
Volg je favoriete deelnemers live met de Enschede Marathon Tracking app. Je weet zo precies wanneer iemand gestart is, waar hij op het parcours is en wanneer hij finisht. Handig voor jou én je supporters! In de app vind je o.a. je eigen prestatie, startlijsten, het laatste nieuws en updates, de uitslagen en meer!

Bereikbaarheid
Tijdens Enschede Marathon is de stad minder goed bereikbaar dan normaal. Hou er rekening mee dat je meer tijd nodig hebt om van A naar B te komen en dat er looproutes zijn die je moet volgen. Door middel van de plattegronden op deze pagina helpen we je verder om de juiste route te nemen om op tijd in het startvak te staan.

Tijdregistratie
De tijdregistratie van alle afstanden vindt plaats met behulp van een chip, die aan de achterkant van het startnummer is bevestigd. Let op: draag je startnummer altijd op de borst, niet op de rug!

Limiet
De limiet voor het afleggen van de ROSEN CityRUN 10 km is 1,5 uur.

Uitslagen en oorkonde downloaden
Alle uitslagen vind je na afloop van het evenement terug op onze website. Hier kun je ook je oorkonde gratis downloaden.

Water- en (medische) verzorgingsposten
Onderweg zijn er twee waterposten. Na de finish is er water en sportdrank beschikbaar.

Tassenafgifte
Op 24 april kun je je tas afgeven in de vrachtwagen (garderobe) tegenover het Koningsplein. Heb je dit niet bij voorinschrijving bijbesteld dan betaal je ter plekke € 1,00. Let op: gepast en contant te betalen!

Bevestig het tassenlabel dat aan je startnummer zit aan je tas en lever je tas in. Met je startnummer kun je vervolgens je tas weer ophalen. Enschede Marathon kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies of diefstal van persoonlijke bezittingen.

Omkleden, douchen en toiletten
Omkleden en douchen kan op -1 in de Van Heekgarage onder het H.J. van Heekplein. Het gebruik van de douches/kleedruimtes is op eigen risico. Toiletten vind je bij de start, de finish en langs het parcours bij water- en verzorgingsposten.

Medaille graveren
Na de finish kun je op het Van Heekplein bij de merchandisetent je medaille laten graveren (€ 8,00). Heb je dit bij inschrijving besteld, dan staat als bewijs een medaille afgedrukt op je startnummer.

Parkeren (let op: betaald!)

Via deze deze link vind je meer informatie over parkeren met de fiets en auto. Wij adviseren om met de fiets of het OV te komen. Op 24 april geldt betaald parkeren. Winkels zijn gesloten.

Massage
Sportverzorging Oost Nederland is aanwezig om je te masseren na je inspanning. De locatie van de massageplek wordt aangegeven door middel van borden.

Evenementenplein
Op het H.J. Van Heekplein zijn diverse stands ingericht, kun je terecht om iets te eten en drinken en zijn er leuke activiteiten voor kinderen in het KidsDORP, zoals springkussens. Klik hier voor een plattegrond van de beleving en supportersvakken op het H.J. Van Heekplein

Enschede Marathon merchandise
Geen shirt besteld, maar wil je toch graag een Enschede Marathon shirt hebben? Bij de merchandise stand op het Van Heekplein is een Enschede Marathon runningshirt te koop voor € 22,50 (incl. opdruk van je finishtijd).

FAQ
Mis je informatie in dit overzicht? Bekijk onze FAQ’s. Wellicht vind je daar het antwoord op je vraag!

Starttijden overige afstanden
10.00 uur DEMCON Marathon en Movella Halve Marathon
10.15 uur Univé FitRUN 5 km
15.15 uur Humankind KidsRUN Centrum