In goede handen

Belangrijk: loop altijd met je eigen startnummer!

Je startnummer is gekoppeld aan je naam en je medische gegevens. In geval van medische calamiteiten, waarbij de loper zelf niet aanspreekbaar is, wordt gebruik gemaakt van de gegevens die achterop de startnummers staan. Het is dus erg belangrijk dat deze gegevens correct zijn en dat je met je eigen startnummer loopt!

Op de dag van de marathon staat in geval van nood een uitgebreide medische organisatie klaar om waar nodig professionele hulp te bieden. De ondersteuning wordt verleend door ruim honderd gespecialiseerde professionals; artsen, verpleegkundigen, EHBO team en een groep sportmasseurs.

Langs het parcours bevinden zich verschillende EHBO-posten, ambulances en ambubikers. Voor een specificatie, zie hieronder voor de medische voorzieningen langs het parcours.

Voorzieningen langs het parcours
Langs het parcours bevinden zich:

  • Iedere 2,5 kilometer EHBO-posten.
  • 2 ambulances die, waar nodig, direct ingezet kunnen worden.
  • 2 ambubikers met alle noodzakelijke medische apparatuur, worden met name ingezet in de binnenstad, met medische deskundige bestuurder.
  • Twintig hart-defibrillatoren.

De medische organisatie wordt aangestuurd en gecoördineerd vanuit een speciale commandopost.

De namen en gegevens van alle deelnemers zijn direct beschikbaar uit de database. In geval van een calamiteit worden belangrijke persoonsgebonden medische gegevens (die op het inschrijfformulier zijn ingevuld) doorgegeven aan de ambulance of aan de medische post.

Er wordt nauwgezet geregistreerd welke calamiteiten binnenkomen op de medische posten en wie in geval van nood naar welk ziekenhuis wordt vervoerd. Deze gegevens worden geanalyseerd, zodat wij je in volgende jaren nog beter van dienst kunnen zijn.

De Atletiekunie is gestart met de inzet van AED’s (Automatische Externe Defibrillator) bij middelgrote tot grote hardloopevenementen in samenwerking met Procardio. Gebleken is dat de drempel om te starten met hardlopen steeds lager is komen te liggen. Hardlopen is inmiddels een erkend middel om gezond en fit door het leven te gaan. Op zondag 24 april worden twintig hartdefibrillatoren (AED’s) langs het parcours geplaatst. Hierdoor kunnen risico’s op overlijden ten gevolge van een hartstilstand tijdens het hardlopen worden beperkt.